HomeSense categoriaEl regidor de Festes de Tortosa reivindica el model de concentració en...

El regidor de Festes de Tortosa reivindica el model de concentració en cinc dies instaurat l’any 2011

El regidor de Festes, Domingo Tomàs, ho ha estat ininterrompudament des de l’any 2011, de manera que és qui més alt pot reivindicar un model de contracció de la festa major en cinc dies que en un primer moment no es va escapar de la incertesa i les crítiques, però que ara es pot afirmar que gairebé no té detractors.

L’alcaldessa, Meritxell Roigé, assegura que “fa temps que no està en discussió”. Aleshores, aquell 2011, Tomàs s’estrenava com a regidor de Festes en l’inici del segon mandat de govern de CiU, amb una majoria absoluta de Ferran Bel. Passar d’unes festes majors de nou dies a unes de cinc, en plena austeritat, era una aposta arriscada, però Tomàs destaca ara, vist en perspectiva, que s’ha més que consolidat un model “intens, refrescant i participatiu”. “Hem arribat al punt que volíem aquell 2011”, destaca, i posa com a exemple del nou “tarannà” de la festa tortosina, instaurat durant esta dècada, el fet que enguany ja s’hagen inscrit més de 1.100 persones al Circuit de Penyes. “Este és el dinamisme que buscàvem”, conclou. 

“De nou, les pubilles, les pubilletes i els penyistes esdevenen els col·lectius més actius i desenfrenats pel que fa a la participació activa, conjuntament amb les entitats culturals”, destaca Tomàs -que també és el director de la Festa del Renaixement- en la salutació del programa de Festes del 2019, on també fa referència a la implicació de tots els actors més o menys directes: “El programa de festes té com a protagonista principal totes les persones que encara avui, entre els valors canviants de la societat, dediquen part del seu temps personal a tota la societat, des dels col·laboradors de la comissió de festes fins als centenars de responsables d’entitats veïnals, culturals, recreatives o esportives que sense esperar gran cosa a canvi treballen infatigablement per a contribuir a exhibir amb orgull un dels teixits associatius més autèntics del nostre país”.

Redaccio N.B.
Redaccio N.B.
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

2 + 4 =

Últimes notícies