HomePolíticaEl responsable de Protecció Civil, Miquel Alonso, serà el nou director d'Interior...

El responsable de Protecció Civil, Miquel Alonso, serà el nou director d’Interior a les Terres de l’Ebre

El rapitenc Miquel Alonso, fins ara responsable de Protecció Civil a les Terres de l’Ebre, serà el nou director dels serveis territorials d’Interior a proposta d’Esquerra Republicana. Substitueix a Joan Juan, de Junts per Catalunya, que ara ocupa la representació del departament de Justícia.

Alonso és geògraf per la Universitat Rovira i Virgili, diplomat en planificació territorial i desenvolupament regional i té un màster en anàlisi i gestió. Funcionari de carrera, forma part del cos de geògrafs de la Generalitat i imparteix cursos de gestió risc a l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya.

Des del 2009 és el responsable de Protecció Civil del departament d’Interior a les terres de l’Ebre, on ha estat al capdavant de les pitjors situacions d’emergència que han tingut lloc al nostre territori en les últimes dècades. Des de l’accident de Freginals del 2016, on van morir 13 joves estudiants, a la pandèmia de la Covid-19, passant per la crisi sísmica de la plataforma Castor, l’explosió del xalet d’Alcanar vinculada als atemptats de Barcelona i Cambrils, l’incendi de la Ribera d’Ebre del 2019 i els temporals Glòria i Filomena.

Per la seva tasca, Alonso ha rebut diverses felicitacions individuals per part dels Mossos d’Esquadra i els Bombers de la Generalitat, així com la Medalla d’Honor del Parlament de Catalunya per la seva resposta durant els atemptats de Barcelona, Cambrils i Alcanar del 2017.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

5 + 3 =

Últimes notícies