HomeEconomiaEl sector de la joguina assegura que no hi haurà desabastament de...

El sector de la joguina assegura que no hi haurà desabastament de cara a les festes de Nadal

El sector de la joguina assegura que no es produirà una situació de desabastament de productes de cara a la campanya de Nadal. Així ho asseguren des de l’empresa IMC Toys, que tenen algunes de les joguines estrella d’estes festes, com la nina “Bebés Llorones”, i han confirmat a l’ACN fonts de l’Associació Espanyola de Fabricants de Joguines.

En este sentit, apunten que la campanya està programada des de fa mesos, i que això ha permès treballar amb una previsió suficient per a preveure entrebancs.

D’esta manera, tot i que els contenidors amb productes procedents del mercat asiàtic arriben amb un retard que supera el mes i mig, el volum de productes està calculat i no faltaran productes a les prestatgeries de les botigues de Catalunya.

La campanya de Nadal arriba en plena crisi pel que fa a les matèries primeres i al transport, amb un encariment dels preus de plàstic i cartró, entre d’altres, que ha generat una distorsió en el mercat i retards en l’arribada de comandes.

Hi ha molt producte que encara és al mar, però no és cert que les joguines no arribaran per Nadal, els últims contenidors arriben a principis de desembre”, explica el CEO d’IMC Toys, Albert Ventura, a l’ACN.

La previsió amb què es treballa la campanya de Nadal des del sector permet que s’haja pogut preveure el retard, i un cop a port es deriven els productes als establiments. “Que el consumidor no es pose nerviós, si el producte que busca no és a la botiga, ha de demanar-lo, perquè arribarà“, assevera.

Des de l’Associació Espanyola de Fabricants de Joguines confirmen este fet, apuntant que es tracta d’una situació prevista. “No podem parlar en cap cas de desabastament, una campanya tan concentrada en l’última part de l’any, amb un alt volum de productes, no es prepara d’un dia per l’altre”, assenyala el seu president, José Antonio Pastor.

 

Una nina, número 1 en vendes

La previsió del sector situa la nina “Bebés Llorones”, d’IMC Toys, en el número 1 de vendes per estes festes. “Serà per tercer any consecutiu la joguina més venuda d’este Nadal”, explica Ventura.

El segon producte més venut de la campanya, segons les dades de la companyia, és VIP Pets. Es tracta d’una creació pròpia també d’IMC Toys, que converteix petits gossets en ninots que es poden pentinar i fins i tot tintar els cabells.

L’empresa també situa dos dels seus jocs com dels més desitjats estes festes, un d’ells “La Máquina de la Verdad“, que actua com un polígraf, i l’altre “Volcán Aventura“, este ja èxit de vendes l’any passat.

 

Nous formats

La firma afronta amb bona salut les dades de vendes, després que el confinament total de 2020 va fer que es replantegessen la manera d’arribar als seus distribuïdors i clients. Si abans de la pandèmia el contacte directe amb el producte era fonamental per decantar la decisió de compra, el març de 2020 es va optar per recrear el “showroom” de la firma en format virtual.

Crec que en un futur treballarem amb un model híbrid entre el ‘showroom‘ real i un de virtual, no crec que este segon substituïsca el presencial”, augura el CEO d’IMC Toys, que defensar poder remenar el producte en persona per decantar l’opció de compra. De fet, al novembre la firma van assistir en una fira a Londres amb “stand” propi, i esperen fer-ho en les properes fires del sector.

Les dades acompanyen la firma terrassenca, que pronostiquen un creixement del 15% de les vendes respecte a l’any anterior, fet que situa la facturació anual al voltant dels 160 MEUR. A més, durant la pandèmia han incrementat en un centenar els treballadors de la firma, arribant als 353, 200 dels quals a l’Estat espanyol.

Este augment s’explica en part a l’esforç que s’ha fet per generar nous continguts audiovisuals vinculats a les seues joguines. “Abans s’invertia molt en motlles i disseny, i ara també s’han de crear sèries per arribar als menuts”, apunta Ventura.

De fet, el canal de l’empresa a YouTube, Kitoons, és el segon canal en aquesta xarxa amb més visualitzacions en llengua espanyola, amb 6,7 milions de subscriptors i 4.300 milions de visualitzacions. “Tenim una divisió de l’empresa que només es dedica a crear sèries”, detalla Ventura, convençut que el futur passa per crear sinergies entre els productes audiovisuals i les joguines que els nens tenen a les mans.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

75 + = 84

Últimes notícies