HomeEconomiaEl sector de les TIC al Camp de Tarragona i les Terres...

El sector de les TIC al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre genera prop de 760 noves ofertes de feina en vuit mesos

El sector de les TIC al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre ha generat 767 noves ofertes de feina entre el gener i el setembre del 2022, xifra que equival a un 17% del conjunt de Catalunya. Així es desprèn del primer estudi que recull les necessitats de les empreses digitals de la demarcació i que ha estat elaborat per ImpulsCatSud Regió del Coneixement, Clúster TIC Catalunya Sud i Barcelona Digital Talent. Segons el coordinador de projectes d’ImpulsCatSud, Francesc Saldaña, al territori només existien fins aquests moments informes “molt genèrics” i acadèmics, però cap que evidenciés les necessitats reals de les empreses.

L’informe també exposa que Tarragona (amb 304 ofertes) i Reus (amb 105) són els municipis on hi ha més demanda d’aquests perfils digitals. Ambdues ciutats concentren el 54% del total d’ofertes publicades a la demarcació. Els segueixen els municipis de Valls (amb 48), Riudoms (amb 15) i Tortosa i Santa Oliva (amb 10 cadascuna).

Pel que fa als perfils digitals més demandats, l’estudi apunta que el 71% d’ofertes publicades en el sector de les TIC se centren a captar tècnics informàtics, administradors de sistemes, desenvolupadors informàtics o programadors Java i ‘Data Scientist’. Segons el gerent del Clúster TIC, Sergi Novo, és “important” saber quins són els perfils més demandats per les empreses del sector al territori per poder “orientar els plans d’estudi de les universitats i altres centres formatius“.

En el conjunt de la demarcació de Tarragona, s’han identificat 306 companyies amb ofertes de perfils TIC. D’aquestes, T-Systems, Inetum i Applus IDIADA són les que lideren el pòdium de les deu empreses amb més contractes de perfils digitals.

El 77% de les ofertes no són d’empreses tecnològiques

El president d’ImpulsCatSud, Miquel Maria Aragonès, ha assegurat que es vol ampliar l’estudi a la resta de sectors en un futur pròxim. De fet, es calcula que un 77% de les ofertes de feina per a perfils tecnològics són de fora del sector TIC. El coordinador de projectes d’aquesta associació empresarial, Francesc Saldaña, destaca aquesta “transversalitat de la transformació digital” que comporta que “tots els sectors necessitin aquests perfils per garantir la seva competitivitat“.

D’altra banda, des del Clúster TIC i ImpulsaCatSud també s’han mostrat molt crítics amb la visió digital que es té de la denominada “Catalunya Sud” i lamenten que no es vegi representada en les diferents polítiques digitals que impulsa la Generalitat.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

2 + 7 =

Últimes notícies