HomeTurismeEl sector turístic de la demarcació de Tarragona afronta amb incertesa un...

El sector turístic de la demarcació de Tarragona afronta amb incertesa un 2023 de recuperació

La Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de la província de Tarragona (FEHT), -l’entitat que representa el 90% de les places d’allotjament de la demarcació- ha participat activament a FITUR -Fira Internacional de Turisme- celebrada a Madrid. En les reunions que es van dur terme amb touroperadors, agències de viatges i companyies aèries, els representants de la FEHT han pogut copsar de primera mà com es preveuen les reserves per aquest any.

Berta Cabré, presidenta de la FEHT, ha assegurat que “a FITUR ja podem començar a veure com ens anirà l’any. Tothom ens ha parlat de dades similars a les de l’any 2019, tot i això, hi ha molts sotracs econòmics i socials que encara ens generen molta incertesa”. Entre aquests punts, Cabré destaca que “trobarem a faltar els visitants russos i de l’Europa de l’Est per la infame guerra que encara dura. A més, som molt conscients que la situació macroeconòmica que es viu a Europa farà que les famílies perdin poder adquisitiu i, per tant, destinin menys pressupost a les seves vacances. Una de les tendències que ja hem comprovat és que les estades són més curtes. També haurem d’afrontar l’encariment de l’energia i els aliments”. Tot i això, Cabré ha explicat que enguany també hi ha notícies molt positives com, per exemple, que “PortAventura World, per primer cop a la història, obrirà cada mes de l’any”.

Respecte a la previsió de pernoctacions, Cabré ha explicat que “el 2023 hem de tornar a arribar als 21 milions a la nostra demarcació, és un objectiu ambiciós perquè el mercat rus no vindrà. Però hem de fidelitzar tot el mercat nacional que ens ha conegut durant la pandèmia. A més, els mercats centreeuropeus haurien de recuperar-se i, l’irlandès, segons les previsions dels touroperadors tindrà xifres superiors a la prepandèmia. Estem a l’expectativa de com es recuperarà el mercat britànic. A més, hem de seguir treballant per allargar la temporada amb turisme esportiu, sènior i d’esdeveniments”.

2022, un any positiu tot i que no ha arribat la recuperació total

Finalment, un cop finalitzat el 2022, segons dades del Tourism Data System de l’Observatori de Turisme del Departament d’Innovació Turística d’Eurecat, a la demarcació de Tarragona s’han realitzat gairebé 19,7 milions de pernoctacions (-6,1% respecte al 2019). D’aquestes pernoctacions, més d’11,4 han estat del mercat nacional (+7,4%). Pel que fa als mercats internacionals, en comparació amb 2019, l’irlandès ha crescut (+15,9%); el belga (+0,7%) i el francès (-0,2%) s’han mantingut; mentre que el britànic (-19%), l’holandès (-6,2%), l’alemany (-10,1%) i el rus (-97,6%) han disminuït.

Un any 2023 amb reptes i deures pendents

Berta Cabré, també ha explicat que el 2023 està ple de reptes per al sector turístic de la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre. Per una banda, el sector privat ha de “fidelitzar rels professionals i treballar per prestigiar la professió. A més, continuarem invertint en els nostres establiments d’allotjament molt especialment en la sostenibilitat i en incrementar els serveis per oferir més qualitat als nostres visitants” ha afirmat Cabré. Per l’altra banda, Cabré ha reclamat al sector públic “veure com fructifiquen molts projectes iniciats fa temps”. En aquest cas s’ha referit a Hard Rock o a infraestructures com el túnel del Coll de Lilla, la terminal de creuers del Port de Tarragona, la dinamització de l’Aeroport de Reus i, molt especialment, el sistema ferroviari del Camp de Tarragona.

La FEHT, representant el 90% de les places de la província de Tarragona

La Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de la província de Tarragona (FEHT) és una entitat sense ànim de lucre que defensa els interessos de l’empresariat turístic de la província de Tarragona. Actualment, representa el 90% de les places turístiques de la província. Dins la FEHT hi ha integrades les principals entitats i associacions privades que conformen el sector de l’hostaleria, el turisme i les activitats d’oci de la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre. Així doncs, actualment hi formen part:

  • L’Associació Hotelera Costa Daurada i Terres de l’Ebre amb 110 hotels membres i 60.000 places -el 90% del total de places hoteleres a la província-.
  • L’Associació de Càmpings de la Costa Daurada i Terres de l’Ebre amb 54 associats i 66.000 places.
  • L’Associació d’Apartaments Turístics de la Costa Daurada i Terres de l’Ebre amb més de 80 empreses i 24.800 places.
  • L’Associació d’Agències de Viatge Receptives de la Costa Daurada amb 11 empreses membres.
  • PortAventura World és soci com a empresa estratègica a la zona.

El principal objectiu de la FEHT és satisfer les necessitats dels professionals i les empreses d’aquests sectors, així com dinamitzar l’àmplia i variada oferta d’allotjament existent en aquesta demarcació a través d’una representativitat cohesionada.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 47 = 54

Últimes notícies