HomeTurismeEl sector turístic de l’Ametlla de Mar genera gairebé la quarta part...

El sector turístic de l’Ametlla de Mar genera gairebé la quarta part del producte interior brut del municipi

Noves dades constaten la importància del turisme en l’economia local de l’Ametlla de Mar. Si la recaptació de la taxa turística, és a dir el nombre de pernoctacions, ja era un bon indicador del pes turístic d’esta població costanera del Baix Ebre, ara un estudi del Departament d’Anàlisi de l’Oficina Municipal de Dades de l’Ajuntament de Barcelona sobre l’estimació del PIB (producte interior brut) turístic i de l’ocupació turística confirma que l’Ametlla de Mar és el municipi de la costa de l’Ebre on el turisme té més pes en l’economia local. Gairebé una quarta part del PIB de l’Ametlla de Mar el genera l’activitat turística.

L’estudi, titulat Aportació del turisme al PIB de 50 municipis de Catalunya. Una aproximació experimental, es va publicar fa un mes però les dades analitzades corresponen a l’any 2019. Dels 50 municipis estudiats n’hi ha quatre de la regió de l’Ebre i, tots quatre, costaners: l’Ametlla de Mar, Deltebre, la Ràpita i Alcanar.

El treball vol donar resposta a les mancances que té actualment l’estadística turística que no permet conéixer quina és la contribució del turisme al PIB i a l’ocupació del municipi. Les dades publicades concreten que el percentatge del PIB turístic sobre el PIB municipal total és del 23,5 % a l’Ametlla de Mar, el 17,1 % a la Ràpita, el 8,5% a Deltebre i el 7,7 % a Alcanar. Dels 50 municipis estudiats, Tossa de Mar i Salou, amb un 65,8% i un 58,2 %, lideren la taula, i la tanquen Tremp i Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant amb un 4,3 % i un 1,5 %, respectivament.

Segons l’estudi esmentat, el PIB de l’Ametlla de Mar el 2019 va ser de 177,7 milions d’euros dels quals 41,7 van correspondre al PIB turístic. La població ocupada estimada que aquell any es dedicava a les activitats turístiques era de 365 persones d’un total de 1.827.

A la Ràpita, el PIB turístic es va elevar a 41,1 milions dels 240,6 de PIB total, amb una població ocupada al sector estimada en 737 persones d’un total de 3.787. Les xifres a Deltebre ja són més modestes. Així, el PIB turístic va ser de 16,8 milions d’un total de 198,5, i el sector va ocupar 299 persones d’un total de 3.174 persones que van treballar. Dels municipis estudiats a les Terres de l’Ebre, tanca el llistat Alcanar amb un PIB turístic de 10,9 milions d’un total de 140,4 milions i amb una ocupació turística de 174 persones de les 2.617 ocupades aquell any.

En percentatge, el pes de l’ocupació turística (persones ocupades) sobre l’ocupació total va ser gairebé similar a l’Ametlla de Mar (20,0) i a la Ràpita (19,5), mentre que a Deltebre només va ser d’un 9,4 i a Alcanar, d’un 6,6.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

6 + 2 =

Últimes notícies