HomePolíticaEl senador Miquel Aubà demana a la ministra Teresa Ribera que atenga...

El senador Miquel Aubà demana a la ministra Teresa Ribera que atenga les propostes de la Taula de Consens pel Delta

El senador Miquel Aubà, en la seua primera intervenció parlamentària de la legislatura, ha interpel·lat a la vicepresidenta quarta i ministra per a la Transició Ecològica, Teresa Ribera, sobre les actuacions que té previstes fer el govern espanyol per garantir la supervivència del Delta de l’Ebre.  El senador li ha recordat la previsió que aquest segle el 45% del Delta estiga per sota del nivell del mar així com la inundació recent de més de 3.200 ha d’arrossars; i les afectacions a la platja de la Marquesa, l’Illa de Buda i l’istme del Trabucador.

Aubà ha demanat que “s’atenguen les propostes de la Taula de Consens pel Delta i les exposades per diversos científics experts en la matèria, a més d’assignar partides pressupostàries per executar aquest any les actuacions més urgents i fixar un calendari per a la resta”. “El Delta necessita solucions duradores que exigeixen una gestió diferent de la Conca i del tram final del riu”. Ha manifestat el senador republicà que ha reclamat “la revisió i adequació dels cabals de l’Ebre als fixats per la Comissió per a la Sostenibilitat de les Terres de l’Ebre, i la necessitat de reactivar la Comissió per a la Sostenibilitat de les Terres de l’Ebre per donar una resposta integral a la situació”.

En aquest sentit Aubà ha recordat que Esquerra Republicana l’any 2016 va portar a votació a les Corts la demanda de redactar un Pla de gestió integral dels sediments de la Conca de l’Ebre i la realització d’un Pla pilot de transferència controlada de sediments des de l’embassament de Riba-roja d’Ebre fins a la desembocadura. Propostes que no van prosperar.

El senador ha advertit que “la mobilització i transferència de sediments exigeixen un canvi en la gestió dels embassaments de la Conca de l’Ebre, els quals depenen de les companyies hidroelèctriques i d’una Confederació Hidrogràfica de l’Ebre que fins ara ha negat la problemàtica”. Davant l’anunci fet per la ministra Ribera de què abans de l’estiu tindran elaborat un pla d’actuació sobre el Delta, Aubà s’ha mostrat expectant sobre les actuacions que es portaran a terme.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 72 = 78

Últimes notícies