HomeSense categoriaEl Servei Bàsic d’Atenció Social de la Ràpita ha atès més de...

El Servei Bàsic d’Atenció Social de la Ràpita ha atès més de 1.500 persones

MONTSIÀ // El Servei Bàsic d’Atenció Social de la Ràpita ha atès un total de 1.525 persones, és a dir, el 10,20% de la població empadronada a la Ràpita, durant l’any 2020. De les 1.525 persones, 901 corresponen a dones, i les 624 restants a homes.

La regidora de Polítiques Socials i Igualtat, Oona Tomàs, explica que “des del SBAS hem fet 4.184 actuacions durant el 2020, sobretot les que fan referència a la valoració de la situació, la informació, l’orientació, l’assessorament, la tramitació d’ajuts i prestacions, i la derivació als recursos corresponents en funció de les necessitats detectades”.

La problemàtica que més ha atès el SBAS correspon a la pobresa i la vulnerabilitat econòmica. Este problema s’ha agreujat amb la situació epidemiològica que s’està vivint, ja que el confinament inicial i les mesures aplicades posteriorment han suposat un increment de demandes al servei de caràcter econòmic per fer front a les necessitats bàsiques. Per això, l’Ajuntament de la Ràpita ha ampliat les línies d’ajuts per cobrir les carències de les persones o famílies ateses.

Un dels ajuts prestats és La Botigueta, el qual està destinat a cobrir les necessitats bàsiques d’alimentació a persones en situació de risc econòmic o social. A l’inici de l’any, el pressupost era de 6.000 €, però d’acord amb la situació, els ajuts de La Botigueta s’han convocat tres vegades amb un pressupost total de 21.000 €, els quals han beneficiat 113 famílies. Des de la Regidoria de Polítiques Socials i Igualtat es treballa de manera coordinada amb les tres entitats del Tercer Sector que hi ha al municipi, a les quals s’han derivat 336 famílies, la majoria d’elles amb infants a càrrec. 

D’altra banda, a causa de la pandèmia, es va ampliar el pressupost d’ajuts dineraris directes per pal·liar les situacions de necessitats bàsiques. El pressupost de l’any 2019 era de 17.000 € i el de l’any 2020 ha ascendit a 58.000 €. En total s’han tramitat 128 sol·licituds per fer front a les despeses de lloguer, llum, aigua, etc. A més, des del SBAS s’han fet més de 1100 informes de valoració de situació de pobresa energètica i s’han emès un total de 48 certificats acreditatius de circumstàncies especials per a la sol·licitud del bo social. 

Amb relació a l’habitatge, des de Serveis Socials s’han tramitat 62 ajuts i s’han derivat 36 famílies a l’Oficina d’Habitatge del Consell Comarcal del Montsià per tal de poder sol·licitar els ajuts de lloguer i prestacions d’urgència. A la Ràpita hi ha catorze famílies en procés judicial iniciat per desnonaments, des del SBAS s’han emès els informes corresponents valorant la situació de vulnerabilitat d’estes famílies. 

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

82 + = 85

Últimes notícies