HomeCulturaEufònic adquireix part del Trabucador i la Punta de la Banya al...

Eufònic adquireix part del Trabucador i la Punta de la Banya al món virtual Earth2

CULTURA // El festival Eufònic – Arts sonores, visuals i digital-performatives a les Terres de l’Ebre encara el seu 10è aniversari posant el focus en la plataforma d’abast mundial Earth2, un projecte que ha mapejat i ha posat en venda la totalitat del globus terraqüi en parcel·les de 10 X 10 metres.

D’esta forma el festival ha comprat cinquanta parcel·les de la Barra del Trabucador i nou més de la Punta de la Banya.

El director d’Eufònic, Vicent Fibla ha apuntat que “són dos espais que formen part del nostre imaginari col·lectiu i que en el món real estan desapareixent per la greu situació que pateix el Delta”, alhora que remarca la càrrega simbòlica de la iniciativa.

El projecte Earth2 es troba en la primera fase de compravenda de terrenys, una mena de Monopoly virtual que ha despertat una important febre especulativa amb preus desorbitats en els espais on hi ha els monuments i carrers més importants del món. La idea és que en una segona fase, en este món virtual, que és una rèplica exacta del planeta, s’hi puguen implementar accions de tot tipus.

“El nostre objectiu a llarg termini és poder treballar en aquest espai virtual que hem adquirit i convidar artistes a intervenir-hi. Que aquests artistes puguen “residir” en un espai tan singular ens porta a reflexionar sobre un territori que està en risc de desaparéixer i sobre quines connotacions i implicacions futures té aquesta situació present”, especifica Fibla.

Esta aposta pel metavers no és nova dins Eufònic: de fet, el festival ja s’hi va endinsar de ple en l’última edició impulsant Sala Sintètica, un espai dins Decentraland que existeix virtualment i on ja es van poder veure actuacions i instal·lacions artístiques virtuals.

El director d’Eufònic ha explicat que “és un concepte molt similar, amb la diferència que Decentraland és un món virtual inventat i sense referència física, i Earth2 està arrelat i construït a partir del món real tal com el coneixem”, tot precisant que la iniciativa també és un gest per posar damunt la taula la preocupant situació que viu el delta de l’Ebre.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

9 + 1 =

Últimes notícies