HomeSense categoriaEl servei de recollida d’escombraries porta a porta permet a l’Ajuntament de...

El servei de recollida d’escombraries porta a porta permet a l’Ajuntament de Paüls incrementar un 50% la recollida selectiva

BAIX EBRE // L’Ajuntament de Paüls ha incrementat un 51,34% la recollida selectiva un any després de la posada en marxa del servei de recollida d’escombraries porta a porta.

El servei de recollida porta a porta es va implantar a Paüls a final d’agost, va ser el primer municipi de la comarca del Baix Ebre en tornar a oferir aquest servei. “El nostre objectiu era oferir un millor servei a la ciutadania i millorar les dades de reciclatge”, ha manifestat l’alcalde de Paüls, Enric Adell.

Concretament, s’ha incrementat més d’un 100% el volum de plàstics i envasos, mentre que la fracció orgànica ha pujat un 48%, el cartró, paper un 36%, i el vidre un 11%. “Amb aquestes dades constatem que el vidre o el paper eren les fraccions que ja es reciclaven millor; però el que no fèiem tan bé era els envasos i l’orgànica i ara hem aconseguit millorar”, ha dit Adell.

Pel que fa a la fracció resta ha baixat un 43% respecte al mateix període de l’any anterior. “També era una de les nostres prioritats, disminuir les tones de resta, i ho hem aconseguit. El preu del cànon de la tona de resta fa que la factura s’incremente”, ha assenyalat l’alcalde de Paüls. Amb aquesta disminució de la resta i l’estalvi del preu del cànon, l’Ajuntament de Paüls assumirà el cost d’una part de la persona que ha realitzat el servei. Amb tot, des del passat mes de març amb l’inici de la pandèmia del coronavirus, el percentatge de la fracció resta s’ha incrementat lleugerament.

“Agraeixo la implicació de la ciutadania, sense el treball de tots i totes no seria possible el resultat aconseguit fins ara, però no hem d’abaixar la guàrdia, cal seguir treballant per fer un bon reciclatge”, ha destacat Adell.

L’anàlisi de les dades de reciclatge ha estat realitzada de forma conjunta per l’Ajuntament de Paüls i el Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre (COPATE).

Pel que fa a la recollida de la brossa porta a porta era una de les propostes electorals de Per Paüls – Acord Municipal. “Ho vam dir en campanya i ho vam posar en marxa els primers mesos d’aquest mandant. Vam dir que ho fèiem per oferir un millor servei a la ciutadania, per incrementar en més d’un 20% els valors de reciclatge selectiu, per tenir un municipi més net, per ser més sostenibles i actuar contra el canvi climàtic, però també per estalvi econòmic. Un any després, podem dir que ho estem aconseguint i tal com vam dir també llavors, si les coses es feien bé, aquest nou sistema no implicaria un increment del cost del servei de recollida a la ciutadania, i així serà l’any vinent. D’ençà que estem a govern, no els hem pujat mai”, ha explicat Adell.

El servei de recollida porta a porta es duu a terme tres dies a la setmana i cadascun es fa la recollida d’un tipus de fracció. Així els dilluns es recull la fracció orgànica, envasos i plàstics i la fracció resta; els dimecres és el torn de la fracció orgànica, paper/cartó i vidre; i finalment, els divendres té lloc la recollida de fracció orgànica, envasos i plàstics i fracció resta.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

8 + 2 =

Últimes notícies