HomeCulturaEl Setmanari l'Ebre recull el premi que l'acredita com la millor publicaci贸...

El Setmanari l’Ebre recull el premi que l’acredita com la millor publicaci贸 catalana no di脿ria del 2022

L鈥橝PPEC editors de revistes i digitals va celebrar ahir al聽 vespre la 22a Nit de les Revistes i la Premsa en Catal脿, l鈥檃cte institucional de refer猫ncia del sector i que cada any reconeix la tasca i la traject貌ria de les publicacions -en format f铆sic i digital- dels Pa茂sos Catalans a trav茅s d鈥檜n lliurament de premis. Durant la cita d’enguany es va premiar al Setmanari l’Ebre com a millor publicaci贸 no di脿ria del 2022, premi que va recollir l’editor-gerent Ximo Rambla. La Nit de les Revistes i la Premsa en Catal脿 tamb茅 ha lliurat聽 el premi a millor publicaci贸 a聽Entreacte, en la categoria de Revistes; al聽Segre, en Premsa di脿ria; i a聽N煤vol, en Digital.
Aix铆 mateix, el guard贸 a millor reportatge ha recaigut en la聽Directa聽per 鈥楾alp d鈥檈stat鈥 de Jes煤s Rodr铆guez, en la categoria de Revistes; en聽La Comarca d鈥橭lot聽per 鈥楺uan la superaci贸 茅s l鈥櫭簄ica opci贸鈥 de David Planella, en Premsa; i en el diari聽Ara聽per 鈥楤arcelona: la tortura del soroll鈥 de Maria Ortega i Auri Garcia Morera, en Digital.
La Nit tamb茅 ha concedit el premi a millor disseny editorial a聽FULL de Lectura, en la categoria de Revistes; el聽3 de vuit, en Premsa; i聽Esguard, en Digital. I, un any m茅s, tamb茅 ha distingit les millors portades, escollides per votaci贸 popular, i que han guanyat聽La Mira, en la categoria de Revistes, i聽Nova T脿rrega, en Premsa.
Com en cada edici贸, l鈥檃cte ha servit per commemorar la traject貌ria de mitjans de comunicaci贸 que celebren efem猫rides destacades. Per aix貌, ha homenatjat聽Celsona聽i聽Descobrir聽pels seus 25 anys, i聽Esgl茅sia d鈥橴rgell, que compleix 50 anys.
En la seva intervenci贸, el president de l鈥橝PPEC, Germ脿 Capdevila, ha assenyalat que 鈥渓es revistes som la porta d’entrada a la lectura i a la cultura鈥 i 鈥渞eivindiquem aquest paper鈥. 鈥淓ls qui creuen que el catal脿 t茅 els dies comptats s’equivoquen. Hi hem sigut en els moments m茅s bons i en els m茅s dif铆cils del pa铆s, i continuarem essent-hi, amb la complicitat dels lectors i subscriptors鈥, ha subratllat.
L鈥檈sdeveniment, que ha tingut lloc a l鈥橢spai Endesa de Barcelona, ha comptat amb una 脿mplia representaci贸 del sector comunicatiu del pa铆s i amb l鈥檃ssist猫ncia de la vicepresidenta del Parlament en funcions de presidenta, Alba Verg茅s.

Premis especials de la Junta de l鈥橝PPEC

Durant la Nit de les Revistes i la Premsa en Catal脿, condu茂da per l鈥檈scriptor M脿rius Serra, la Junta de l鈥橝PPEC ha volgut recon猫ixer projectes que incentiven l鈥櫭簊 del catal脿. En aquest sentit, ha atorgat el Premi Comunicaci贸 a聽Televisi贸 de Catalunya per l鈥檃posta d鈥欌楨uf貌ria鈥聽perqu猫 鈥渉a tingut la capacitat d鈥檃traure p煤blic jove a l鈥檈ntreteniment en catal脿, en un moment en qu猫 les alternatives a la televisi贸 convencional i en altres lleng眉es han passat a ser majorit脿ries鈥.
En la mateixa l铆nia, ha fet entrega del Premi Societat a聽les fam铆lies de l鈥橢scola Tur贸 del Drac de Canet de Mar聽per 鈥渉aver presentat batalla als tribunals en contra de la mesura del Tribunal Superior de Just铆cia de Catalunya (TSJC) d鈥檌mpartir el 25% de les classes en castell脿 a petici贸 d’una sola fam铆lia鈥. L鈥檈ntitat aplaudeix 鈥渓a seva valentia i convicci贸 en la defensa del catal脿 com a llengua vehicular a l鈥檈scola鈥.
I, finalment, l鈥橝PPEC ha guardonat聽Softcatal脿聽amb el Premi Cultura pels seus 鈥25 anys de traject貌ria en favor de normalitzar el catal脿 en l’脿mbit de les noves tecnologies鈥, ja que milers d鈥檜suaris utilitzen cada dia projectes d鈥檃questa organitzaci贸 sense 脿nim de lucre, com el traductor, el corrector i el diccionari de sin貌nims. A m茅s, l鈥檃ssociaci贸 valora que membres de Softcatal脿 han participat en la creaci贸 del Paraul貌gic, 鈥渆l joc de moda que escampa el catal脿 per les xarxes鈥.

L鈥橝PPEC, impulsor de la Nit de les Revistes i la Premsa en Catal脿

L鈥橝PPEC editors de revistes i digitals agrupa i representa a les m茅s de 200 revistes i mitjans digitals dels Pa茂sos Catalans. Des de 2016, el seu president 茅s el periodista i editor Germ脿 Capdevila. L鈥檈ntitat aglutina el sector i assessora les publicacions per fer front als problemes professionals, defensa els seus interessos enfront de les institucions, ofereix serveis comuns com la formaci贸 de personal, la gesti贸 de serveis com ag猫ncia de publicitat conjunta i el servei de gabinet de premsa.
Des de l鈥橝PPEC, es duen a terme diverses accions per fomentar la lectura de revistes, com 鈥楲a Revisteria鈥, la nova caravana de revistes que apropa les publicacions a pobles on no arriben per falta de punts de venda, o 鈥楨l P貌dcast de les Revistes鈥, un espai radiof貌nic on diferents publicacions de l鈥檃ssociaci贸 aborden q眉estions que tracten habitualment a les seves p脿gines.
L鈥檈ntitat tamb茅 s鈥檕cupa de la distribuci贸 de les revistes als punts de venda de la xarxa Abacus, Bon Preu Esclat i llibreries de Catalunya, Andorra i Catalunya Nord per minimitzar l鈥檌mpacte del tancament dels quioscos convencionals. A m茅s, gestiona les subscripcions de publicacions en catal脿 a la xarxa de biblioteques de la Generalitat de Catalunya i la Diputaci贸 de Girona.
Entre els seus projectes, destaca la plataforma iQUIOSC.cat, el quiosc digital de les publicacions en catal脿 que permet comprar i llegir revistes, diaris i premsa territorial amb web i aplicacions per a dispositius m貌bils.
La Nit de la Premsa i les Revistes en Catal脿 est脿 organitzada per l鈥橝PPEC amb la participaci贸 de l鈥橝ssociaci贸 Catalana de Premsa Comarcal (ACPC) i l鈥橝ssociaci贸 Catalana d鈥橢ditors de Diaris (ACED); amb el suport de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona i la Diputaci贸 de Barcelona; i amb la col路laboraci贸 de RENFE, Estrella Damm i Endesa.
Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introdu茂u el vostre comentari.
Introdu茂u aqu铆 el vostre nom

2 + 7 =

脷ltimes not铆cies