HomeSense categoriaEl sindicat CATAC convoca una mobilització setmanal per la sanitat pública els...

El sindicat CATAC convoca una mobilització setmanal per la sanitat pública els dimecres al Verge de la Cinta

TERRES DE L’EBRE // El sindicat CATAC-CTS/IAC, un dels majoritaris entre el personal sanitari, ha convocat una mobilització setmanal, este dimecres (a les 12h a la porta principal de l’Hospital Verge de la Cinta de Tortosa) i tots els següents en defensa de la salut i del personal de la sanitat catalana. El sindicat demana al Govern: una sanitat 100% pública; que s’enforteixi l’atenció primària; recuperar la jornada de 35 hores setmanals; el retorn de la retallada del 5% i de les pagues extres del 2013 i el 2014; la recuperació de la part de les DPOs (retribucions per objectius) del 2012 al 2019 i la jubilació als 60 anys.

Un dels lemes de denúncia de la campanya diu ‘Aquesta crisi…també la pagues tu’, i el manifest EN DEFENSA DELS DRETS DE LA POBLACIÓ USUÀRIA I DEL PERSONAL DE LA SANITAT CATALANA, signat el 27 de maig, diu exactament el següent:

“Les retallades han posat en perill la continuïtat d’una assistència sanitària que fins ara era un dels baluards de la nostra societat i que estava considerada entre les millors del mon, i com ja vam advertir la Prevenció, Promoció, i assistència sanitàries havien de disposar de tots els recursos necessaris per poder donar resposta adequada a les necessitats de la Població.
A més a més, durant els últims anys hem assistit a la privatització de la gestió de molts centres, i d’una part dels serveis de suport de la sanitat (manteniment, bugaderia, radiologia, cuines, magatzems, esterilització…). Considerem que aquestes pràctiques han contribuït a encarir la sanitat pública i creiem necessari que cessin, i es reverteixen.  
Per tant demanem al Govern…
Es prioritzi, amb urgència, el finançament sanitari 100% Públic i sense ànim de lucre, per evitar encara més el deteriorament de l’assistència sanitària amb repercussions greus sobre la salut pública.  

S’enforteixi l ‘Atenció Primària com a pilar del sistema, com a entrada al sistema sanitari que és, i s’eviti el malestar que s’ha generat a través de les llargues llistes d’espera.

Es doti les plantilles amb el personal necessari per mantenir una assistència de qualitat i adequada a la població, això passa per recuperar la jornada del personal a 35 hores setmanals i aplantillar el personal amb convocatòries per concurs de mèrits.

A més exigim que amb urgència, se’ns retorni la retallada del 5% del sou,  les pagues extres del 2013 i 2014, així com les quanties deixades  de percebre en concepte de DPO’s del 2012 al 2019.  Se’ns apliquin totes les condicions de conciliació familiar, així com se’ns permeti, igual que als cossos de seguretat, jubilar-nos als 60 anys.
Per la defensa d’una sanitat pública i de qualitat també és necessari defensar el manteniment dels recursos, tant materials com humans, i per tant els drets sociolaborals del personal, i les ràtios assistencials.  
Per tant fem crida a mobilitzacions, tant d’ usuaris com dels professionals, per una defensa de les condicions de treball i per una sanitat 100% pública i de qualitat.”

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

66 + = 76

Últimes notícies