HomeEconomiaEl SOC destina 4 MEUR a ajuts per a entitats locals amb...

El SOC destina 4 MEUR a ajuts per a entitats locals amb projectes innovadors i experimentals

El Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC) ha obert una nova convocatòria de subvencions amb una dotació de 4 milions d’euros per a entitats locals que tinguen projectes innovadors i experimentals.

L’objectiu dels ajuts és donar suport a “necessitats específiques del territori” per al desenvolupament local, l’activitat dels seus sectors productius estratègics i l’ocupació dels col·lectius més desfavorits. En concret, es preveu que les subvencions puguen beneficiar uns 1.400 demandants d’ocupació. El programa es destina a entitats locals, els seus organismes autònoms amb competències en ocupació i desenvolupament local i les entitats supramunicipals que també hi treballen.

Segons explica el SOC en un comunicat, el termini de presentació de sol·licituds acaba el 14 d’abril. Els plans d’execució anuals subvencionats podran començar des de l’endemà de la petició i acabar com a màxim el 31 d’octubre del 2023.

Els ajuts aniran destinats a programes que actuen en 10 àmbits prioritaris com la innovació en l’ocupació, l’establiment de ponts entre el teixit productiu i els recursos formatius locals, la creació i captació de nous perfils professionals, l’elaboració i implementació de noves tecnologies, la detecció, retenció i atracció de talent, el suport al coneixement científic, la creació d’instruments d’estalvi locals o territorials de proximitat, l’establiment de sistemes de suport a la immigració, la creació i posada en marxa de recursos ocupacionals o la construcció de sistemes territorials d’ocupació.

A més, també es contemplen ajuts per a innovar en el teixit productiu que vagen destinats a activar i consolidar sectors emergents del territori, la creació de sistemes d’informació territorial, l’establiment de relacions comercials de proximitat, la innovació en sectors tradicionals, l’economia social i solidària en el desenvolupament local i l’ocupació, la regeneració del teixit industrial, la creació de sistemes d’anticipació a la reestructuració d’empreses, la constitució de xarxes d’actors o la creació d’acords de cooperació entre recerca i teixit productiu.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

1 + 6 =

Últimes notícies