HomeTreballEl SOC reuneix agents socials, econòmics i ens locals de les Terres...

El SOC reuneix agents socials, econòmics i ens locals de les Terres de l’Ebre per avançar en el nou model de concertació territorial

El Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC) conjuntament amb els agents socials, econòmics i ens locals de les Terres de l’Ebre ha constituït aquest matí el Consell territorial d’ocupació. Aquest és un dels organismes previstos a l’acord de concertació que el Departament d’Empresa i Treball, a través del SOC, ha impulsat per tal de desplegar estratègies adaptades a les característiques de cada territori.

Les claus del nou model de concertació territorial les ha exposat aquest matí el director del SOC, Joan Josep Torres i López, en l’acte de constitució del Consell territorial de les Terres de l’Ebre acompanyat del delegat del Govern a la vegueria, Albert Salvadó; i el director dels serveis territorials d’Empresa i Treball, Adam Tomàs. A l’acte han assistit una trentena de representants dels agents socials, econòmics i ens locals que integraran, amb el SOC i altres departaments de la Generalitat, el Consell territorial. L’objectiu d’aquest organisme és debatre, impulsar, coordinar i desenvolupar conjuntament polítiques d’ocupació adaptades a les necessitats de cada zona.

L’acord per impulsar les polítiques actives d’ocupació mitjançant la concertació territorial suposa un canvi en el model atès que, a partir d’ara, seran les entitats del territori les que concertaran i lideraran les estratègies ocupacionals respectives, que hauran de ser reconegudes i validades pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya. Així,les persones disposaran d’unes polítiques actives d’ocupació més ajustades a les seves necessitats i també a les demandes de les empreses locals. I, alhora,les empreses disposaran de manera més àgil dels perfils professionals que requereixen per poder cobrir els llocs de treball que necessiten.

El director del SOC, Juan José Torres i López, ha assegurat que “el Consell de les Terres de l’Ebre permetrà avançar en el nou model de polítiques d’ocupació que trenca la centralitat i permet a cada territori crear les seves estratègies. També es garantirà un finançament quadriennal estable per assegurar l’estabilitat de les plantilles i les polítiques”. El delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Albert Salvadó i Fernàndez, ha considerat un “pas endavant importantíssim aquest canvi de paradigma que farà que les polítiques ocupacionals i per tant la generació de treball pels ebrencs i ebrenques es pugui fer des de les Terres de l’Ebre compartint entre tots els agents implicats una estratègia a quatre anys vista”.

Àmbit territorial i desplegament

L’àmbit territorial de referència de la concertació és la comarca tot i que també es pot aplicar en municipis de més de 50.000 habitants o en àmbits diferents del comarcal, sempre que se’n justifiqui la realitat econòmica i ocupacional diferenciada.

L’estratègia territorial haurà de ser impulsada per una administració local, que la treballarà conjuntament amb un sistema de co-governança amb els agents econòmics i socials i el sector privat del seu territori. L’estratègia haurà de serpresentada davant del SOC perquè sigui reconeguda i caldrà acompanyar-la d’un pla estratègic amb una diagnosi, planificació consensuades i els serveis i programes ocupacionals que es portaran a terme.

Les estratègies territorials seran finançades mitjançant un conveni que haurà de ser aprovat pel Consell de Direcció del SOC i que inclourà tots els serveis ocupacionals que es podran dur a terme: orientació professional, gestió de la col·locació, qualificació professional, foment de l’ocupació, atenció a les empreses, promoció de la creació d’ocupació i el desenvolupament econòmic local i el foment de la contractació, foment de l’emprenedoria, i mobilitat geogràfica.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 43 = 46

Últimes notícies