HomeOpinióFirmes setmanarilebre.catEl turisme es reforça a Tortosa

El turisme es reforça a Tortosa

Els passats caps de setmana del 25 i 26 de setembre i de l’1 al 3 d’octubre, Tortosa va acollir la celebració del Dia Mundial del Turisme i la recreació històrica del Setge de 1708, dos esdeveniments turístics que deixen constància de la importància que l’Ajuntament de Tortosa vol imprimir en el sector turístic com un dels pilars econòmics importants per al creixement de la ciutat.

Enguany vam celebrar la segona edició del Dia Mundial del Turisme. Seguint el lema de la campanya de promoció turística de la ciutat, Tortosa és una ciutat que enamora, colpidora, plena d’història per viure i contar, que com més es coneix, més s’estima. Aquest és l’objectiu de la celebració del dia Mundial del Turisme, obrir la ciutat als mateixos tortosins i tortosines, ja que nosaltres som els primers que hem de conèixer-la el millor possible per després poder explicar totes les possibilitats que ofereix. Durant el cap de setmana es va oferir una programació atractiva al visitant, que li va permetre gaudir de la seva estada amb més involucració.

Un cap de setmana ben complet, amb més de trenta activitats programades per l’Ajuntament i les empreses turístiques de la ciutat, que van incloure visites guiades, rutes, activitats familiars, visites teatralitzades, navegacions, actuacions i tastos per descobrir Tortosa de la millor manera.

Tot i els condicionats que avui dia encara existeixen per les mesures de contenció de la pandèmia derivada de la covid-19, el balanç que podem fer de les jornades és molt positiu, ja que més de 800 persones de la nostra ciutat i turistes vinguts de molts d’indrets diferents van poder gaudir de l’entorn monumental, patrimonial i històric que té Tortosa.
Per un altre costat el cap de setmana de l’1 al 3 d’octubre vam continuar amb la programació turística, amb la cinquena edició de la recreació històrica del Setge de 1708., una programació que compta amb més de 70 recreadors que formen part dels Miquelets de Catalunya, els quals són els verdaders protagonistes de les jornades que combinen recreació històrica i divulgació de la història i el patrimoni de la ciutat, conjuntament amb els Amics dels Castells

El 8 de juliol de 1708, Tortosa es trobava al límit de les seves forces, víctima d’un setge ferotge. Les tropes austriacistes van resistir contra tot pronòstic a l’exèrcit borbònic en la primera batalla, amb un únic objectiu: la defensa de la ciutat i de les institucions catalanes. La recreació històrica reviu els últims dies del Setge de Tortosa. L’olor a pólvora i les desfilades de tropes omplen els carrers de la ciutat per recrear un dels períodes més decisius de la nostra història.

Les més de 900 persones que van assistir als actes programats van poder viure en directe les batalles que van posar fi a un dels setges més crus del nostre passat, van poder visitar el campament dels Miquelets per veure com era el dia a dia sota el setge i van poder descobrir les fortificacions de Tortosa de la mà d’aquells que la van
defensar.

A tota aquesta activitat turística se li suma una clara mostra del bon moment que està vivint el turisme a Tortosa: la recent constitució de l’Associació d’Activitats Turístiques de Tortosa (AATT), entitat que, juntament amb l’Administració local, vol treballar per la dinamització del turisme i poder buscar sinergies amb altres actors importants de la ciutat, com són el sector del comerç i la restauració. Des del Govern municipal tenim clar que la perfecta alineació d’aquest trident (comerç-serveis, restauració i turisme) ha de ser la clau de futur de la reactivació econòmica local. Si, a més, hi sumem la recent notícia de la implantació industrial de Kronospan a la nostra ciutat, s’ajunten tots els factors per tal que els propers anys Tortosa es consolidi com una ciutat estratègica i capital en l’àmbit territorial.

Sisco Pepio
Sisco Pepio
Regidor de Fires, Promoció Econòmica i Turisme de l'Ajuntament de Tortosa
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 12 = 22

Últimes notícies