HomeOpinióFirmes setmanarilebre.catEl viatge comença aquí

El viatge comença aquí

El 21 de setembre vam deixar enrere l’estiu i ja som de ple en una etapa que ve marcada, fonamentalment, pel retorn al treball i l’obertura de les escoles. Enguany hem tingut un estiu que ha sigut molt atípic per a tots i totes, pels efectes provocats per la pandèmia de Covid-19. A ningú se li escapa que aquests darrers mesos de la nostra vida han estat marcats per incerteses i preocupacions per les notícies que cada dia ens arribaven de l’evolució  de la crisi sanitària generada pel coronavirus…, restriccions socials, ajustos econòmics, inquietuds, pors,…

Però no tot és dolent. Hi ha lloc per a un bri d’esperança i d’optimisme per afrontar els reptes que ens presenta el futur a curt i llarg termini. Des del punt de vista de l’administració municipal han estat mesos d’experiències i aprenentatges. Òbviament hi ha hagut moments complexos en la gestió local d’aquesta pandèmia, però crec que és el moment de traslladar una prespectiva positiva i constructiva per poder mirar amb coratge i força el nostre futur.

Des de la meua prespectiva personal enfront a la gestió de la Covid-19, des de la regidoria de Promoció de la Ciutat -que en el cas de Tortosa inclou les àrees de Turisme, Promoció Econòmica i Comerç i Empresa- un dels valors més importants que he pogut viure des de l’inici de la pandèmia ha estat la unitat de tots els sectors ecònomics de la ciutat. Des de la primera setmana que es va entrar en l’estat d’alarma, a l’Ajuntament de Tortosa vam constituir la Taula Econòmica de la Ciutat on es van convocar tots els agents econòmics. L’objectiu era clar: crear una estratègia en comú, escoltant el món econòmic, per tal d’afrontar aquest gran repte sanitari i les conseqüències que té sobre l’activitat laboral. Fruit d’aquesta Taula es va crear el Pla de Reactivació Econòmica Covid-19, que és el full de ruta de totes les accions que el govern municipal vam dissenyar per poder combatre aquesta situació.

Les conseqüències de la pandèmia també s’han vist amb la necessitat d’anul·lar els actes econòmics, culturals, turístics i religiosos que teníem programats; actes tan importants com la segona edició del Fòrum Econòmic, el Setge del 1716, la fira ExpoEbre, la Setmana Santa o la 25a edició de la Festa del Renaixement, entre altres. Tot i la situació tan anòmala i complexa, des de l’Ajuntament de Tortosa hem tingut la capacitat de poder reconduir-ho ajudant a les empreses i autònoms de la ciutat amb subvencions; al comerç i restauració ajudant-los a donar un pas endavant amb la digitalització i incorporació al món de les noves tecnologies, i a la cultura, activant un cicle d’activitats anomenades Tortosa viu l’estiu durant el juliol, agost i setembre, que complint amb totes les mesures de seguretat perquè els tortosins i tortosines hagin pogut gaudir d’espectacles i actuacions de molta qualitat.

M’agradaria fer un especial incís en un dels sectors que està cridat a ser en els propers anys uns dels actius econòmics importants de la nostra ciutat, el turisme. Tortosa es troba al cor de les Terres de l’Ebre, un territori privilegiat, declarat l’any 2013 Reserva de la Biosfera i que alberga una gran riquesa i diversitat d’ecosistemes, hàbitats i espècies, la qual cosa la converteix en una destinació afortunada. Que combina un conjunt patrimonial i històric de primer nivell amb la riquesa de l’entorn natural.

Des del Departament de Turisme de l’Ajuntament de Tortosa estem treballant per vincular el turisme cultural amb el turisme de natura, en les seues diferents modalitats, i que es presenta com a turisme actiu, cicloturisme o ecoturisme, per esmentar-ne algunes. És per aquesta raó que en la nostra promoció turística donem tanta importància a les experiències com a potenciar els nostres actius patrimonials i monumentals.

En aquesta línia i aprofitant la commemoració del Dia Mundial del Turime proposem, del 25 al 27 de setembre, la celebració de la campanya de promoció turística de la ciutat El viatge comença aquí. L’objectiu és obrir la ciutat als tortosins i tortosines, ja que nosaltres som els primers que hem de conèixer-la el millor possible per després poder explicar tot el potencial que tenim. A més, oferim una programació atractiva al visitant que aquests dies estigui per Tortosa, perquè pugui gaudir de la seua estada.

Per finalitzar vull enviar un missatge d’optimisme al teixit empresarial de la ciutat. Les empreses han fet els deures i ha estat un gran repte adaptar-se a la “nova realitat” al costat de les administracions locals adaptant els seus protocols amb un gran esforç tècnic i econòmic. Tots n’hem de sortir reforçats i treballar per impulsar els nous models econòmics una vegada hagi passat la crisi sanitària.

Sisco Pepio
Sisco Pepio
Regidor de Fires, Promoció Econòmica i Turisme de l'Ajuntament de Tortosa
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

7 + = 12

Últimes notícies