HomeEducacióEl voluntariat a l’Hospital Santa Creu, un projecte d’aprenentatge per a l’alumnat...

El voluntariat a l’Hospital Santa Creu, un projecte d’aprenentatge per a l’alumnat de l’IE Daniel Mangrané

Aquests dies l’Hospital Santa Creu ha sigut el centre neuràlgic del voluntariat per a estudiants de l’Institut Escola Daniel Mangrané de Jesús. Dins del projecte APS (Aprenentatge Servei), 50 estudiants de 3r d’ESO han compartit experiències i sinergies amb els usuaris de la Llar Santa Creu. Una iniciativa altruista i humana que connecta diferents generacions en un mateix espai per a dur a terme diverses activitats i acompanyament entre joves i grans.

Aquest programa pretén posar en valor la vocació de servei i d’escolta als altres, així com també mostrar a la comunitat més jove l’estima i la cura de la gent gran. De fet, el director de l’Àrea Social d’aquest centre de salut, Jaume Vidal, va visitar primerament el centre educatiu de Jesús per ensenyar a l’alumnat les tasques que es duen a terme a la Llar Santa Creu, entre les quals va destacar l’estimulació cognitiva, el foment dels hàbits d’autonomia personal o el suport psicopedagògic. “És fonamental que el jovent sàpiga la importància de cuidar la gent gran, així com reconèixer valors com ara el respecte, la comprensió, la paciència o l’empatia“, assegura Vidal.

Foto: Cedida

Així doncs, els alumnes van posar en comú diferents propostes per a desenvolupar, conjuntament, amb els usuaris de la Llar durant aquest programa. D’aquesta pluja d’idees van sorgir propòsits com ara l’estimulació de la memòria amb un taller de cuina, jocs de taula com el guinyot o el bingo, a més de sessions de manicura, scrapbooking, visualitzacions de fòrums i tertúlies, entre d’altres. El projecte APS s’ha desenvolupat durant 10 hores, repartides en horari no lectiu.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

17 + = 19

Últimes notícies