Amb l’eslògan “Tenerife té més d’un Sol” el teatre Guimerà de Santa Cruz de Tenerife va acollir la cerimònia dels Sols Guia Repsol el passat 17 de març, una festa per a la gastronomia. La gala va ser conduïda per l’actriu Toni Acosta i la presentadora Lorena Castell, i també va comptar amb la participació dels xefs Alberto Chicote, Paco Roncero, Elena Arzak i Toño Pérez.
Durant tota la nit, el moment més esperat va ser l’entrega dels sols, en què es van repartir un total de 90 guardons, molts destinats a jóvens cuiners. El president de Repsol, Antonio Brufau, va destacar la importància dels “nous 90 Sols Guia Repsol”, i va insistir en l’exemple de canvi i transformació que són els cuiners, ja que el seu esforç fa que “ens superem cada dia. I per això, a Repsol tenim el compromís d’ajudar-los”.
El moment més vibrant de la festa va ser quan alguns dels 3 sols veterans van pujar a fer entrega del primer sol als cuiners que s’estrenen en la família de la Guia Repsol.
Pel que fa a la categoria dels nous 2 Sols Guia Repsol, se va fer entrega de 17 sols nous i que atenen una selecció de restaurant que potencien la creativitat amb una exaltació del producte. Enguany, el Restaurant Villa Retiro de Xerta, amb el cuiner Fran López al davant, ha aconseguit el segon Sol Repsol. El restaurant Les Moles d’Ulldecona, liderat per Geroni Castell, continua mantenint els 2 Sols Guia Repsol. Tots dos restaurants, Villa Retiro i Les Moles, són els dos únics espais gastronòmics de la província de Tarragona que ostenten dos sols a la Guia Repsol.
També revaliden un sol Repsol els restaurants Citrus de Tancat d’Alcanar, L’Antic Molí d’Ulldecona i Quatre Molins de Cornudella de Montsant, que està dirigit pel cuiner del Perelló Rafel Muria.