HomeEsportsFutbolEl Xerta remunta davant un combatiu Perelló i segueix colíder del grup...

El Xerta remunta davant un combatiu Perelló i segueix colíder del grup (2-4)

El Xerta segueix sumant els partits per victòries després d’imposar-se davant un rival com el Perelló B (2-4) que va vendre cara la derrota, en un partit que va arrencar amb el marcador en contra.

La dinàmica que adquiria el partit en els primers compassos de partit era d’un ímpetu local davant un conjunt xertolí que no es trobava i restava incòmode sobre el terreny de joc. Fruit d’aquesta dinàmica, als primers minuts de partit els de la Vinyeta van tenir una immillorable ocasió per marcar, quan Eric centrava des del lateral de l’àrea cap al cor de l’àrea i Albert Mauri guanyant l’acció rematava un pèl desviat amb el cap al costat del pal. Era el primer avís local. Tot i això, tindrien l’opció de rèplica els xertolins quan en una centrada de Jota des de l’esquerra de l’atac, Rubén no aconseguia empalar la pilota quan es trobava completament sol. En un refús defectuós amb el cap de la rereguarda visitant, la pilota li caia a Francesc que aprofundia fins a la corona de l’àrea i rematava ajustat al pal esquerre de la porteria de Guillem convertint-ho així en el primer gol del partit (11). La reacció dels de Zumaquero no es feia esperar i lluny d’enfonsar-se amb el gol, van reaccionar i empataven prop de la mitja hora de partit en una gran acció d’Àngel (28), després d’haver tingut el mateix davanter xertolí una gran acció per empatar, però la seva rematada era refusada pel porter que feia dues grans intervencions davant Rubén que recollia el refús a l’àrea petita i rematava dos cops a boca de canó. Així s’arribava al descans.

Al segon temps, el Xerta que mantenia la intensitat amb què va acabar els primers quaranta-cinc minuts i amb l’entrada de Jota al camp va portar la batuta del partit. El reguitzell d’ocasions, fins a sis de molt clares, van ser per als visitants fins al gol de Jota que capgirava el marcador en empentar la passada de la mort de Josep Martí des de la banda dreta (70). Sis minuts més tard, en una nova acció per la dreta la passada de la mort per a Jota la podia refusar amb el cos el porter, però la pilota quedava morta per a Roger Mestres que la creuava a porta buida. Semblava la sentència del conjunt visitant. Jota amb una rematada al travesser tenia el quart, abans que el Perelló aprofités una badada defensiva perquè Tomàs es presentés sol contra el porter i li col·loqués una vaselina perfecta ajustant de nou les distàncies al marcador. Però l’obra d’art estava per arribar, quan Jota es feia una autopassada amb un globus espectacular i deixava clavats a cinc defensors per encarar al porter i superar-lo amb un xut creuat un cop s’havia internat a l’àrea.

Sala de premsa:

El tècnic xertolí Josep Zumaquero reconeixia que no van entrar bé al partit “vam iniciar el duel molt imprecisos i davant un rival que ens collava moltíssim i ens arribava molt prop de l’àrea amb molta facilitat i fruit d’aquesta dinàmica se’ns van avançar al marcador. Tot i això, amb els locals bolcats a l’atac fruit del control de la situació que tenien vam tindre tres ocasions molt clares, entre elles un pal, per avançar-nos. Amb el gol ens vam llevar la son de les orelles i vam començar a triangular i millorar en el joc i fruit d’això va arribar el gol de l’empat” ens comentava Zumaquero que afegia que “a la segona part vam dominar, els superàvem amb relativa facilitat i arribàvem amb claredat a l’àrea d’ells. Fruit d’això capgiràvem el partit amb dos gols, però no obstant fruit d’una indecisió defensiva li donàvem vida als locals. Amb el 2-3, la nostra reacció era immediata i arriba el quart gol que sentenciava i premiava el treball de l’equip que va ser molt bo a excepció dels primer quart d’hora de partit“.

La propera jornada:

Aquest cap de setmana el Xerta tindrà un partit exigent davant un conjunt que vindrà carregat de moral després d’haver golejat àmpliament al Sant Jaume per 12 gols a 0 com el Pinell i que és un rival a tenir en compte (que encara no ha perdut després de dues victòries i tres empats). Serà sense dubte un dels partits de la jornada que arrancarà a partir de les 12 del migdia al municipal xertolí amb arbitratge a càrrec de Didac Rodríguez Abilio. Per la seva part els perellonencs es desplacen al municipal Josep Otero per enfrontar-se al filial de l’Ebre Escola Esportiva en el partit que obrirà la sisena jornada del campionat a partir de les 15 hores de la tarde amb Genís Saborido Escurriola, l’àrbitre del comitè tècnic ebrenc, designat per a xiular aquesta confrontació.