HomeOcupacióEls afiliats a la Seguretat Social augmenten a totes les comarques a...

Els afiliats a la Seguretat Social augmenten a totes les comarques a l’agost excepte en cinc

Els afiliats a la Seguretat Social van augmentar a totes les comarques de Catalunya el passat mes d’agost excepte en cinc, segons ha informat aquest divendres l’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat).

Concretament, va pujar en 36 comarques i va retrocedir en cinc més. En total, 3.492.275 treballadors estaven afiliats a l’agost, un 2,2% més que l’agost del 2022 però un 1,4% menys que al juliol. Els augments més destacats es van produir al Solsonès (12,2%) i el Baix Penedès (3,3%), mentre que els descensos van destacar els de la Segarra (-5,2%) i Osona (-2,4%) pels canvis d’adscripció comarcal de Torà i Biosca, i la creació del Lluçanès, respectivament. La resta de variacions negatives van correspondre a la Ribera d’Ebre (-3,2%), a l’Alta Ribagorça (-2,2%) i Pallars Sobirà (-0,7%).

Amb relació al juliol, el nombre d’afiliats es va reduir en 47.955, un 1,4% menys. De fet, els descensos van tenir lloc en 39 comarques i a l’Aran, i va augmentar a tres comarques respecte al mes anterior. Els descensos més destacats van ser al Pallars Sobirà (-5,5%), l’Alta Ribagorça (-4,5%) i el Baix Empordà (-4,1%), mentre que l’augment més destacat és el del Priorat (0,4%).

Al conjunt de Catalunya, tots els grups d’edat han augmentat el nombre d’afiliats en relació amb un any enrere, excepte el de 30 a 44 anys.

Per nacionalitats, els afiliats estrangers van augmentar al conjunt de Catalunya (8,2%) i ho fan a totes les comarques i a l’Aran. L’increment dels afiliats de nacionalitat espanyola és més discret (1,0%) i disminueix a 15 comarques i a Aran.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 68 = 70

Últimes notícies