HomeEconomiaEls agents econòmics de Tortosa es reuniexen per parlar de com reactivar...

Els agents econòmics de Tortosa es reuniexen per parlar de com reactivar la sortida de la Covid19

Analitzar la situació actual i plantejar accions que ajuden a reactivar l’economia local. Aquestes van ser dos de les premisses que van regir la primera trobada econòmica impulsada des del govern municipal de Tortosa, amb la participació de diversos agents econòmics de la ciutat. La trobada, feta aquesta setmana per videoconferència, va ser presidida per l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, i va comptar amb diversos regidors de l’equip de govern, el president de la Cambra de Comerç de Tortosa, representants de l’AECE, la Federació de Comerciants, ADEDE, PIMEC, l’associació de restauradors Platigot, l’associació de propietaris del polígon industrial Baix Ebre, així com els sindicats UGT, CCOO i USOC o la Universitat Rovira i Virgili.

La trobada va posar al damunt de la taula les mesures de caire econòmic impulsades des de l’Ajuntament des dels primers dies de la crisi, adreçades tant a les activitats que no es poden prestar per les restriccions imposades pel govern, com a les famílies. També va servir per conèixer les demandes i suggeriments fetes pels diferents sectors representats, així com les preocupacions actuals i futures que tenen davant la situació generada per la paràlisi de l’activitat productiva i comercial.

Segons ha explicat l’alcaldessa, l’objectiu és “treballar de manera conjunta per establir mesures i actuacions que ens permeten sortir quan abans millor de la situació econòmica provocada per la pandèmia i el confinament obligatori”. Roigé ha detallat que les mesures que es pot emprendre a nivell municipal venen limitades per l’ordenament vigent, i per això ha insistit en la reclamació que alcaldes de tot el país han fet arribar al govern espanyol perquè modifique lleis com LRSAL o la regla de la despesa “per poder destinar a polítiques socials els recursos generats per l’estalvi dels ajuntaments”, o que també permeten la flexibilització de la contractació pública.

Les propostes plantejades en aquesta reunió s’estudiaran i es continuaran treballant en les reunions d’aquesta taula que es duran a terme al llarg de les pròximes setmanes.

 

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 78 = 85

Últimes notícies