HomePolíticaEls alcaldables republicans del Delta es comprometen en la defensa del riu,...

Els alcaldables republicans del Delta es comprometen en la defensa del riu, el Delta i el rebuig a la interconnexió de xarxes

Els alcaldables republicans de Camarles, l’Aldea, l’Ampolla, la Ràpita, Amposta, Sant Jaume d’Enveja i Deltebre, acompanyats del Raül Romeva, vicesecretari general de prospectiva Agenda 2030, Transició Ecològica i Esports d’Esquerra Republicana de Catalunya, han fet públic els seus compromisos en defensa del riu i el delta de l’Ebre.

Després de mantenir una reunió de treball plegats, l’alcaldable de Deltebre, Joan Alginet, ha criticat que el Plan de Protección del Delta del Ebro, un cop el ministeri espanyol ha publicat la Declaració d’Impacte ambiental estratègica, “no ha resolt, ni té en compte les inquietuds que se li van fer arribar des del Delta, i no ha incorporat cap de les al·legacions que es van presentar, més enllà d’algun matís”.

A més ha afegit que “el govern del PSOE ens ha pres el pèl al Delta de l’Ebre, una vegada més, sort en tenim que el govern de la Generalitat s’està prenent el delta com una qüestió estratègica i de país”.

L’alcaldable de Sant Jaume, Joan Bertomeu, ha explicat els set compromisos que han pres els candidats en defensa del riu i del Delta, per fer-los efectius des dels ajuntaments. Entre aquests destaca la defensa d’un cabal ecològic suficient i un pla d’aportació de sediments; rebutjar la interconnexió de xarxes, treballar amb les entitats socioeconòmiques i ambientalistes en accions que tinguin com a objectiu la defensa del riu i el Delta; i donar suport al Govern de la Generalitat de Catalunya en l’impuls de l’Estratègia Deltai també als sectors agrícola, pesquer i aqüícola del territori.

Raül Romeva, ha destacat que “no n’hi ha prou en tenir la raó, cal tenir també la força, i  per això les candidatures d’Esquerra s’alien i busquen els consensos amb els actors socials que tenen ganes d’afrontar i resoldre la qüestió”.

“Denunciem la inacció i la manca de planificació de la CHE a l’hora de prendre les mesures necessàries per fer front no només a la sequera, sinó a tot l’empobriment dels cabals del riu i de tot el que això comporta en termes ambientals i socials. La CHE, que és qui hauria de prendre les mesures pertinents per afrontar aquesta qüestió, no ho fa per un interès estrictament polític” ha afegit.

Romeva ha apuntat la importància de les aliances entre l’àmbit municipal i el Govern de la Generalitat: “En aquests moments hi ha complicitat, sintonia, compromís i determinació, i, per tant, hi ha allò que cal per revertir determinades dinàmiques que per acció o inacció ens han abocat a una situació crítica”.

“La preservació dels entorns socials i econòmics implica preservar els ecosistemes naturals, i aquesta és la clau sobre la qual estem construint les polítiques locals i nacionals” ha afirmat, a la vegada que ha recordat que “en l’àmbit estatal qui té la responsabilitat d’afrontar-ho, és el PSOE, el qual, no només no ho ha fet, no només no ha deixat fer, no només ha impedit que es fes, sinó que en molts casos ha fet el contrari del que se li demanava, des del territori, que fes”.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

5 + 1 =

Últimes notícies