HomeTurismeL’Ametlla de Mar rebrà 2 milions d’euros en fons europeus per a...

L’Ametlla de Mar rebrà 2 milions d’euros en fons europeus per a l’impuls d’un turisme sostenible, competitiu i intel·ligent

L’Ametlla de Mar ha estat una de les 17 destinacions catalanes que rebran prop de 50,5 milions d’euros dins del Programa Extraordinari de Plans de Sostenibilitat Turística a les Destinacions, corresponent a 2023.

Concretament, el municipi rebrà 2 milions d’euros finançats al 100% per la Unió Europea que serviran d’injecció econòmica per promoure noves activitats turístiques que es desenvoluparan dins de tres anualitats, 2023-2026. Les accions van ser presentades en el Pla de Sostenibilitat Turística i van ser inspirades majoritàriament en l’estudi del Pla Estratègic, que va elaborar l’Ajuntament el 2021 comptant amb la participació d’agents públics i privats del sector turístic, pesquer i cultural i també amb una representació de dones de diferents sectors del municipi.

L’objectiu és consolidar l’excel·lència de l’Ametlla de Mar com a destinació vacacional de sol i platja no massificada, amb una costa verge natural i diversificar l’oferta cap a un turisme regeneratiu vinculat al mar, la pesca, la gastronomia i el patrimoni mariner.

Les actuacions projectades, marcades a curt, mitjà i llarg termini, estan integrades en 4 eixos principals. En l’eix de la transició verda i sostenible es contempla la gestió sostenible de platges amb la recuperació de dunes o amb la neteja del litoral a través d’un vaixell, un sistema de platges intel·ligents o una zona d’aparcament amb itineraris d’ombra.

Un altre eix se centra en la millora de l’eficiència energètica i es proposen actuacions relacionades amb la mobilitat sostenible amb carrils bici, millores al camí de ronda GR-92 pel foment de la mobilitat a peu entre les platges i cales o un vehicle turístic elèctric que connecti el nucli, les cales i les urbanitzacions.

En la transició digital es contempla la creació de material digital i intel·ligent per la promoció turística de la mar i el patrimoni costaner. I per últim, en la competitivitat es volen impulsar productes turístics relacionats amb el GR-92 i la mar, els infants, la gastronomia i la formació, com la creació d’un parc subaquàtic per fomentar immersions.

L’alcalde del municipi, Jordi Gaseni, celebra “l’atorgament d’aquests ajuts que significaran una transformació i un salt qualitatiu que marcarà un abans i un després al municipi“.

Aquest any 2023, en el pla territorial, el Govern català ha prioritzat els projectes de destinacions turístiques litorals corresponents a les tipologies següents: destinacions de sol i platja molt internacionalitzades; sol i platja mixta/residencial; i destinació rural costanera. Les propostes s’han aprovat aquest dimarts en la Conferència Sectorial de Turisme, tenint en compte les valoracions fetes per la Direcció General de Turisme i la Secretaria d’Estat de Turisme.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

83 + = 91

Últimes notícies