HomeSocietatEls caçadors es concentren a Poble Nou per reclamar que es regule...

Els caçadors es concentren a Poble Nou per reclamar que es regule la caça de fotges als arrossars

La Societat de Caçadors del Poble Nou del delta va convocar este diumenge 2 d’octubre una concentració de protesta a la qual van acudir una cinquantena de caçadors, per reclamar a la Direcció General d’Ecosistemes Forestals i Gestió del Medi (DGEFGM), que regule la caça de fotges tenint en compte el seu canvi d’hàbitat. Una au aquàtica que és considerada espècie cinegètica, i, per tant, es pot caçar, però només a les llacunes, i no als arrossars. Un contrasentit si es té en compte que la fotja ja s’està convertint en una “plaga” que provoca danys a l’agricultura cada cop més importants.

A la concentració, convocada pel president de la societat del Poble Nou, Josep Sancho, també va acudir el president de la Federació de Caça de les Terres de l’Ebre, Jose Pedro Tomàs, el d’Amposta, Batiste Duran, el portaveu ebrenc d’Agrupcat, Pere Vidal, i el president de la Cambra Arrossera del Montsià, Marcel Matamoros. Tot ells van coincidir en denunciar que l’Ordre de Vedes, que la Generalitat va dictar el passat mes de març, “actua tard i malament”, i no té en compte la realitat del sector, actualment plenament conscienciat del compliment de la normativa.

El motiu principal de la protesta era evitar que els caçadors puguen rebre sancions que poden anar “entre els 300 € o els 3.000 €”, si els gossos de caça quan ressegueixen espècies als arrossars, com és tradicional els primers dies de cacera (que comença el cap de setmana que ve), agafen una fotja en lloc d’una polla d’aigua. I això pot passar perquè la direcció general de Gestió del Medi, a càrrec d’Anna Sanitjas, i el sotsdirector d’Activitats Cinegètiques, Ramon Jordana, van eliminar de l’Ordre de Vedes un paràgraf que donava cobertura legal als caçadors, quan una fotja és capturada accidentalment als arrossars, on cada cop són més abundants.

El president de la societat del Poble Nou, Josep Sancho, va lamentar que els òrgans de la Generalitat que han de regular la caça no ho hagen fet a temps, tot i que porta un any advertint-los i avisant-los de l’error en l’eliminació del paràgraf en qüestió. I la conseqüència ha estat que els propietaris de gossos de caça del Poble Nou, la zona on hi ha més concentració de fotges de tot el delta, no els van poder treure el passat cap de setmana per “fer pota”, un entrenament que es fa els dies prèvies, solant els gossos als arrossars però sense portar escopetes.

El president de la Federació, José Pedro Tomàs, va portar, en canvi, una mica d’esperança. Va dir que havia parlat amb el director territorial d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Jesús Pérez, i que per a aquesta setmana “s’ha compromés a aportar una solució”. Si no fos així els caçadors estarien desprotegits durant tota la temporada, per poder ser sancionats en qualsevol moment, si el seu gos, buscant polles d’aigua (espècie que si té una regulació especial per danys a l’agricultura, tot i que no és espècie cinegètica), topen amb una fotja i la capturen.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

6 + 4 =

Últimes notícies