HomeEducacióEls centres de secundària d'Amposta participen en una formació sobre el consum...

Els centres de secundària d’Amposta participen en una formació sobre el consum de drogues

Els centres de secundària d’Amposta han dut a terme una formació conjunta sobre detecció i abordatge del consum de drogues. L’inici en el consum d’algunes substàncies tòxiques coincideix, en la majoria de casos, amb la franja d’edat dels joves que cursen secundària, per això s’ha escollit aquest espai per donar-los les eines sobre l’abordatge del consum de drogues, així com s’ha ofert una mirada al consum dels joves, analitzant la situació actual, aportant eines pràctiques per a la detecció i la intervenció, així com un espai de reflexió i d’intercanvi d’experiències. Aquesta formació és fruit de la col·laboració entre el Departament d’Educació i l’Ajuntament d’Amposta amb la voluntat de generar i compartir coneixement per perfilar la intervenció i coordinació tècnica.

D’altra banda, aquesta formació ha estat una demanda dels mateixos centres dins del marc de les línies d’intervenció del grup de prevenció de drogues de la ciutat. L’acció final serà establir un marc comú d’actuació compartit entre tots centres de secundària d’Amposta mitjançant l’elaboració d’un protocol d’actuació consensuat pels diferents agents locals per abordar la problemàtica dels consums en aquestes franges d’edat.

L’enquesta ESTUDES sobre l’ús de drogues a l’ensenyament secundari, realitzada l’any 2016, mostra que el jovent comença a experimentar amb l’alcohol, el tabac, el cànnabis i la resta de substàncies entre els 13 i 14 anys, així com el percentatge de persones consumidores de drogues amb prevalences més altes de consum tendeixen a augmentar amb l’edat, assolint el seu màxim entre els estudiants de 17 o 18 anys. És per això que des dels centres educatius brinden una oportunitat d’intervenir preventivament amb joves que, d’altra banda, no accedirien a recursos especialitzats.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

86 + = 96

Últimes notícies