HomePolíticaEls consellers de Junts ja estan fent arribar a Aragonès la renúncia...

Els consellers de Junts ja estan fent arribar a Aragonès la renúncia al seu càrrec

Els consellers i conselleres de Junts ja estan fent arribar al president de la Generalitat, Pere Aragonès, la renúncia al seu càrrec. Així ho ha explicat el secretari general de Junts, Jordi Turull, durant la roda de premsa del partit, aquest divendres al vespre, per explicar que les bases han decidit que JxCat surti de l’executiu. Fonts de Palau ho han confirmat minuts després. Segons la llei de la Presidència, és el president qui ha d’acceptar les peticions. Els cessaments es publicaran després al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) a un annex que no té hora determinada de publicació. El cessament és eficaç a partir de la seva publicació.

És potestat del president determinar l’estructura del seu Govern. Així, si Aragonès ho considera, pot modificar tant el nombre de departaments com les seves denominacions, així com els àmbits competencials, l’ordre de precedència dels departaments o les adscripcions dels ens públics.

Un cop estiguin cessats els consellers i conselleres de Junts, són els secretaris generals de cada departament els que asseguren la continuïtat de la feina de les conselleries. Aragonès haurà de nomenar, en els propers dies, els nous consellers i conselleres. I, posteriorment, es durà a terme la presa de possessió dels nous noms.

Un cop els nous consellers hagin pres possessió, s’haurà de convocar el nou Govern per nomenar els secretaris generals dels departaments. També caldrà fer una comunicació dels canvis al Parlament.

I, finalment, en les següents sessions de Govern, s’han d’aprovar els nomenaments o ratificacions dels secretaris sectorials dels departaments, així com dels directors generals, els titulars d’ens públics adscrits i els delegats territorials.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

28 + = 35

Últimes notícies