HomeSense categoriaEls dispositius informatius al Delta reduïxen les pernoctacions il·legals

Els dispositius informatius al Delta reduïxen les pernoctacions il·legals

TERRES DE L’EBRE // El passat cap de setmana diferents cossos de seguretat en coordinació amb el Parc Natural del Delta de l’Ebre van dur a terme una campanya informativa a peu de platja per tal d’informar els visitants dels punts on està prohibit fer acampada i pernoctar durant les nits.

L’acció té com a objectiu evitar les pernoctacions il·legals en espais protegits i amb un alt valor natural. Malgrat que la legislació vigent permet sancionar els vehicles que pernocten en llocs no permesos, l’objectiu de la campanya és sobretot informar i conscienciar la ciutadania que “han de fer un ús sostenible de l’espai”, ha recordat Joaquim Bismarch, Inspector dels Mossos d’Esquadra.

Durant el passat cap de setmana es va establir diferents punts de control en tots aquells punts del litoral del Delta on per Setmana Santa es van detectar pernoctacions il·legals. Així els controls es van realitzar a la zona de platja de l’Arenal i el Goleró, a l’Ampolla, també a la platja de la Marquesa de Deltebre, a la Zona del Trabucador i dels Eucaliptus i a les platges del Serrallo i de l’Alfacada. Imma Juan, tècnica de l’Àrea d’Ús Públic del Parc Natural del Delta ha recordat que durant l’estiu es faran fins a 3 campanyes informatives per a “conscienciar la ciutadania que es troba en una espai de gran valor natural i que està protegit”. Segons Juan, les campanyes i, sobretot, el debat generat als mitjans al voltant de la massificació dels espais naturals, han començat ja a tindre efecte: “hem detectat que des d’abans de Sant Joan, la gent està més conscienciada i a més, ha coincidit, amb una millor ordenació de l’espai a zones com el Trabucador, i la veritat és que hem reduït molt la problemàtica”. 

Amb tot, ha advertit que arran del control d’accés al Trabucador s’ha detectat un trasllat de la pressió cap a altres espais naturals pròxims: “sabíem que podia passar, que si la mesura no s’aplicava a tota la zona de la mateixa manera, podíem traspassar la problemàtica a un altre lloc i això està començant a passar”. Juan ha recordat que el cas del Trabucador és una prova pilot i que és possible que de cara a l’any vinent també l’Ajuntament d’Amposta s’haja de plantejar una ordenació similar. 

Leonor Bertomeu
Leonor Bertomeu
periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 72 = 75

Últimes notícies