HomeCulturaEls espais culturals podran reobrir a partir de dilluns amb un aforament...

Els espais culturals podran reobrir a partir de dilluns amb un aforament del 50%

L’esborrany del pla de desescalada que han preparat els departaments de Salut i Interior preveu en una primera fase, que comença el 23 de novembre arreu del país. Els espais culturals podran reobrir amb un aforament del 50%, cinemes, teatres, auditoris i sales de concerts amb un màxim de 600 persones. 

En una segona etapa, un canvi important és el del confinament de cap de setmana que passaria a ser comarcal. Incrementa l’aforament és el sector cultural a un 70%, els cinemes, teatres i sales de concerts ho podrien fer segons l’esborrany. Per a la resta de sales, l’aforament es preveu del 50%, amb un màxim de 500 persones. Els museus i sales d’exposició també seguirien a la meitat d’aforament. Un canvi important és el del confinament de cap de setmana, que passaria a ser comarcal. Es manté el tancament perimetral de Catalunya i el toc de queda.

 

Reunions de persones en fase 3 

En una tercera fase, les trobades ja poden ser de 10 persones corresponents a un màxim de dues bombolles de convivència habituals o una bombolla ampliada. El confinament de cap de setmana passa a funcionar per àrees, sempre que estiguin en la mateixa fase.

Els museus podrien obrir al 70%, el mateix que cinemes, teatres i sales de concerts (màxim 700 persones).

 

Els canvis de la quarta fase  

S’elimina el confinament de cap de setmana, però es manté el tancament perimetral de Catalunya  i el toc de queda.  La cultura es queda en el 70%, però el màxim de persones en una sala pot arribar a les 1.000. 

El Govern ja va anunciar que la desescalada podria ser asimètrica i aplicar-se a diferents velocitats al territori. La intenció és que el pla es pugui enllestir i presentar el dijous.

El document deixa clar que les quatre etapes del pla de reobertura es reavaluaran territorialment cada 15 dies. En funció dels resultats es decidirà si es continua amb el pla (si l’Rt segueix per sota de 0,9 i els nous ingressos setmanals van a la baixa), si es prorroguen les mesures vigents (si l’Rt està entre 0,9 i 1 i s’estabilitzen els nous ingressos), o bé si es revisen les restriccions aplicades (Rt per sobre d’1 i increment d’ingressos setmanals).

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

4 + 1 =

Últimes notícies