El tortosí Lluc Alqueza, estudiant de 1r de CFGM de Forneria, Pastisseria i Confiteria del centre Dertosa, s’ha proclamat guanyador del Concurs del Millor Pa de Sant Jordi en la categoria d’escoles. L’alumne ha elaborat el pa seguint la recepta tradicional d’Eduard Crespo (1989), amb formatge emmental, sobrassada i nous, un símbol que representa la senyera catalana amb les seues franges característiques. El tercer lloc ha sigut per a Biel Roig, també estudiant de 1r de CFGM al Dertosa.
Cal recordar que el segon premi al millor pa de Sant Jordi va recaure en mans de Pau Carranza, de la Pastisseria Larrosa de Flix.
Enguany s’han presentat 35 forners i pastissers i 18 alumnes d’escoles de restauració. El certamen, que s’organitza anualment, té com a objectiu posar en valor el paper del pa dins la cultura catalana i promoure l’excel·lència entre els forners, pastissers i alumnes de tot Catalunya. Este concurs té un caire solidari, tots els pans presentats són donats a l’Hospital de Campanya de l’església de Santa Anna de Barcelona.