HomeSense categoriaEls experts situen la retenció del talent com una peça clau per...

Els experts situen la retenció del talent com una peça clau per al futur de la Ribera d’Ebre

EDICIÓ PAPER // La captació i la retenció del talent, sobretot entre els jóvens, ha de ser una de les prioritats per a la Ribera d’Ebre i la resta de comarques rurals de Catalunya. Ha estat el denominador comú de les dos conferències del cicle Repensem la Ribera, que organitza el Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre (CERE) en col·laboració amb el Consell Comarcal. Properament, el cicle debatrà sobre altres assumptes: la transició energètica, el desenvolupament tecnològic o les possibilitats del sector primari.

El riba-rojà Josep Maria Piñol, expert en planificació estratègica i desenvolupament local, va oferir la primera conferència del cicle, el dijous 8 d’octubre, al voltant de la nova ruralitat i les possibilitats de la Ribera d’Ebre per a revertir el despoblament i diversificar l’economia. Segons Piñol, el futur ha de passar per poder retenir i atreure talent i apostar per un sistema de connexions competitiu i, a la vegada, “oferir un valor afegit” quant a qualitat de vida. A la vegada, subratllava que els sectors productius i de serveis de la comarca “haurien d’estar presents a les ciutats del voltant”, com Tortosa, Reus, Tarragona o Lleida. Això hauria d’anar acompanyat, segons Piñol, de l’especificitat i la marca pròpia en alguns sectors, dels quals la comarca hauria d’esdevenir com un referent.

D’altra banda, el gerent de l’Associació d’Iniciatives Rurals de Catalunya (ARCA), Albert Puigvert, va oferir la segona sessió, al voltant de la captació i la retenció del talent a la Ribera d’Ebre. Puigvert va posar l’accent en les diferents eines que des de la Generalitat i l’ARCA oferixen a nous emprenedors que es vulguen arrelar en algun municipi rural de Catalunya. 

Puigvert també va subratllar que alguns cicles formatius s’han de repensar per tal d’adequar la formació dels jóvens a les noves realitats econòmiques i a l’emprenedoria. “De vegades mirem els cicles que s’oferixen al territori i tenim una fotografia d’anys enrere. Cal repensar-los i adequar-los al present i sobretot al futur”, destacava.

La propera conferència del cicle estava prevista per al passat dijous, dia 15, -en horari de tancament d’este setmanari- sobre transició energètica a càrrec del professor en geografia i director de la càtedra Dow/URV, Òscar Saladié.

Totes les sessions es poden veure en directe a través de la pàgna web del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre i estan obertes a la participació dels espectadors. 
Les conferències es poden recuperar a través de la plataforma Youtube al canal del Centre d’Estudis de la Ribera.

Andreu Prunera
Andreu Prunera
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

49 + = 50

Últimes notícies