HomeCulturaEls festivals audiovisuals i digital-performatius de l'Ebre: l'Eufònic i l'Ebre Lumen

Els festivals audiovisuals i digital-performatius de l’Ebre: l’Eufònic i l’Ebre Lumen

Sens dubte, un altre dels festivals made in Terres de l’Ebre que ha traspassat fronteres és el Festival d’Arts Sonores, Visuals i Digital-Performatives, l’Eufònic, nascut a la Ràpita i que celebrarà l‘onzena edició del 25 al 28 d’agost, el qual durant tots estos anys ha apropat al territori a diferents artistes multidisciplinaris de gran projecció internacional.

Així, entre el cartell d’enguany que ha anat avançant l’organització trobem el duet escocès Kinbrae, que inaugurarà el certamen amb la seua electrònica “paisatgista i delicada” a l’església Santíssima Trinitat de la Ràpita; o l’artista d’origen australià i que actualment residix a Anglaterra Penelope Trappes, que actuarà per primer cop al país amb el seu violoncel. A més, el castell de Miravet acollirà l’ambient experimental de lanord-americana Ulla Straus i l’espectacle poeticomusical d’Ölivia Musyk; l’artista japonesa-coreana Ryoko Akama presentarà una instal·lació artística al Centre d’Art Lo Pati d’Amposta; i el grup de hip-hop retrofuturista andalús Space Surimi tancarà l’Eufònic 2022 a l’Ermita d’Ulldecona.

Al seu torn, l’Ebre Lumen, el festival audiovisual que va celebrar-se durant la primavera en dotze municipis de la comarca, està especialitzat en la tècnica del mapatge i consistix a projectar imatges amb música sobre el patrimoni natural i arquitectònic fluvial lligat al riu Ebre per a aconseguir efectes de moviment o 3D. L’objectiu del certamen és convertir la Ribera d’Ebre en un pol artístic i d’atracció turística.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

26 + = 32

Últimes notícies