HomeEsportsEls germans Xavi i Pau Vela es pengen la medalla d’or al...

Els germans Xavi i Pau Vela es pengen la medalla d’or al Campionat brasiler

Els germans Xavi i Pau Vela van protagonitzar un fet històric, en competir junts al Campionat brasiler de rem en embarcacions curtes, i aconseguir el primer lloc en la prova del dos sense timoner, col·laborant en el triomf final del Club de Regates del Flamengo. La competició es va disputar al Lagoa Rodrigo de Freitas, a Rio de Janeiro, entre l’11 i el 14 d’abril. El club carioca va conquerir 13 medalles d’or en les 24 proves disputades en dos fases. El Botafogo va portar el trofeu de subcampió amb 6 medalles d’or.

El club el Flamengo va celebrar la conquesta del trofeu per segona vegada consecutiva. En la primera fase del campionat, els remers van competir sense distinció de categories en confrontació directa, definint el rànquing absolut per embarcacions en cinc proves.

El Flamengo va ser el club amb el major nombre de medalles en esta fase.

Xavier Vela va repetir el resultat del 2018, però ara fent doble amb el seu germà Pau, que havia certificat el fitxatge pel Plamingo una setmana abans de la competició. Este és el tercer any consecutiu en què Xavier conquista l’or de la categoria, en les anteriors formant parella amb Willian Giaretton, que en esta ocasió amb Gabriel Campos van ocupar la tercera posició. El segon lloc es van classificar Emanuel Dantas i Vangelys Pereira, també components del Flamengo.