HomeSocietatEls hotels catalans reben gairebé 1,3 milions de turistes a l'octubre, quatre...

Els hotels catalans reben gairebé 1,3 milions de turistes a l’octubre, quatre cops més que l’any passat

Els establiments hotelers catalans han rebut gairebé 1,3 milions de turistes a l’octubre, quatre cops més que l’any passat, quan la crisi de la covid-19 va permetre l’arribada de poc més de 300.000 visitants. El creixement corresponent al penúltim mes de l’any ve donat per l’arribada de turistes internacionals, que s’ha multiplicat gairebé per set en termes interanuals. Pel que fa al nombre de visitants nacionals, a Catalunya n’han arribat poc més de 600.000, gairebé el triple que l’any passat. Malgrat tot, el nombre de turistes en hotels catalans a l’octubre és encara un 28,9% inferior als nivells prepandèmia. Tot i això, la xifra de visitants a la demarcació de Lleida ja ha superat els volums registrats l’octubre de 2019.

En concret, els hotels de les comarques de Ponent han rebut 70.002 turistes a l’octubre, més del doble respecte a l’any passat i un 2% més en comparació al 2019, segons les dades provisionals de la Conjuntura Turística Hotelera, publicades aquest dimecres per l’Institut Nacional d’Estadística (INE). Pel que fa a la resta de demarcacions, totes registren variacions interanuals positives, però les xifres continuen sent inferiors als nivells prepandèmia.

En el cas de Barcelona, els hotels han acollit 728.593 visitants a l’octubre, gairebé cinc vegades més respecte a l’any passat, però un 38,4% menys que l’any 2019. La xifra de visitants les comarques de Girona ha estat de 292.918, el triple en termes interanuals, però un 14,2% menys en comparació a 2019. Finalment, els hotels tarragonins han rebut 206.162 turistes, prop de quatre vegades més en comparació a l’any passat, però un 10,8% menys que fa dos anys.

Pel que fa a tot Catalunya, la xifra de visitants procedents d’altres punts de l’Estat segueix per sobre els nivells previs a l’esclat de la crisi de la covid-19, mentre que el nombre de turistes internacionals es manté lluny dels nivells prepandèmia. Durant l’octubre, el país ha rebut 616.329 visitants nacionals, un 9,1% més en comparació a l’octubre de 2019. Quant al nombre de turistes estrangers, els hotels catalans n’han rebut 681.346, la meitat respecte a les dades de fa dos anys.

Segons les dades publicades aquest dimecres per l’INE, el grau d’ocupació als establiments hotelers catalans és del 46,5%, per sota la mitjana espanyola (52,7%). Per altra banda, la facturació mitjana per habitació se situa en els 87,27 euros, un 28,8% més en termes interanuals.

Pel que fa al conjunt de l’Estat, els establiments hotelers han rebut 8,1 milions de turistes a l’octubre, més del triple que l’any passat. Si es comparen les dades amb l’octubre de 2019, però, la xifra és encara un 17% inferior.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

37 + = 40

Últimes notícies