HomeSocietatLa Taula de Consens exigeix actuacions urgents a les administracions competents

La Taula de Consens exigeix actuacions urgents a les administracions competents

El passat mes de setembre, ja es va advertir des de la Taula de Consens encarava una tardor amb una feblesa extrema al Delta. Un petit temporal com el de fa dues setmanes va fer palesa aquesta feblesa: Trabucador trencat, platja de la Marquesa al límit, inundació a l’Arenal…

Aquest dimarts, moltes persones al Delta van sentir sentiments de por i de ràbia. Les prediccions eren molt pessimistes, i per sort, els danys han estat menors del que podia haver passat. Ja és la segona advertència d’aquesta tardor. Encara no han arribat les llevantades fortes, però hi seran més prompte que tard. La realitat física es tossuda, i no entén de temps administratius.

Existeix una manera ràpida d’actuar preventivament, o per risc imminent, o per pre-emergència, i és la mobilització de sorres. Existeix un projecte, existeixen partides pressupostàries en ambdues administracions competents, existeix un conjunt de tècnics que poden fer el seguiment per oferir les màximes garanties d’execució en tots els aspectes.

Com a administrats no podem acceptar de nou una situació que pot tornar a ser catastròfica. No podem acceptar anar sempre a remolc de la tragèdia amb actuacions posteriors” valoren des de la Taula de Consens pel Delta. “Exigim a les administracions, una vegada més, que tinguin el coratge, l’eficàcia i l’entesa suficients per a que es pugui visualitzar realment aquesta voluntat de salvaguardar el Delta” han dit des del moviment social.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 16 = 17

Últimes notícies