HomeSense categoriaEls jóvens de l’Ebre posen la mirada a Europa

Els jóvens de l’Ebre posen la mirada a Europa

Marion Rives és francesa, la Maria Havrylenko d’Ucraïna i la Rojda Korkmaz del Kurdistan turc. Són voluntàries del Cos Europeu de Solidaritat i fa dos mesos que compartixen pis en un edifici del centre de Tortosa. “Estudio sociologia a la Universitat de Bordeus, pero en acabar el primer cicle vaig decidir fer una pausa per a anar a viure a l’estranger. Els fancesos en diem année de césure d’això. M’interessava millorar el meu nivell de castellà i viure experiències lluny de casa”, comenta la Marion Rives. Des del novembre passat -i fins a final de març- treballa a la biblioteca de Roquetes en el suport al servei de préstec i l’organització d’activitats. “El meu projecte el desnevolupo al Punt d’Informació Juvenil de Tortosa. Ajudo a gestionar les xarxes socials, dissenyo cartells i organitzo tallers amb els jóvens de la ciutat. M’agrada este contacte directe amb els adolescents, perquè em permet conèixer les seues inquietuds, la seua manera de viure i sobretot aprendre el castellà i el català”, afegix la Maria Havrylenko.

La Rojda Korkmaz és la més gran de les tres. Té 29 anys, és periodista i ha treballat en mitjans de Dersim i Diyarbakir, al Kurdistan, però també d’Istanbul. “Ser dona kurda i periodista no posa les coses gens fàcils, en un país com Turquia. Els kurds som una nació sense estat i se’ns perseguix per parlar el nostre idioma i mostrar les nostres singularitats culturals. Salvant totes les distàncies, entre Catalunya i el Kurdistan es poden establir alguns paral·lelismes polítics, socials i culturals”, assegura. Durant quatre mesos la Rojda treballarà a les oficines d’Obre’t Ebre, una organització que va nàixer fa 15 anys per a promoure els programes europeus de mobilitat internacional per a jóvens.

L’entitat fa l’acompanyament de jóvens ebrencs que busquen projectes a l’estranger i, a la vegada, acull jóvens estrangers que volen venir a l’Ebre. De fet, Obre’t Ebre és qui acull i gestiona els projectes de la Marion, la Maria i la Rodja. “Fer un servei de voluntariat europeu és una experiència radical molt recomanable per a tots els jóvens: et permet aprendre un nou idioma, et fa espavilar, i has de treballar en projectes solidaris que sovint tracten les realitats més dures de la societat”, explica Susanna Ibáñez, responsable i fundadora d’Obre’t Ebre.

 

Nou servei d’assessorament

Precisament, a partir d’este mateix mes de febrer, les quatre oficines jóvens a les Terres de l’Ebre començaran a oferir un servei per a assessorar i informar dels programes de mobilitat internacional, en col·laboració amb l’entitat Obre’t Ebre. D’esta manera es vol acompanyar els estudiants, els professionals i les entitats sobre les possibilitats de pràctiques a l’estranger, estades solidàries i de voluntariat, intercanvis internacionals. “Obre’t Ebre fa temps que està treballant en la mobilitat internacional i esta experiència permet detectar quines necessitats hi ha al territori i una és esta: l’obertura de l’Ebre al món i viceversa. El fet que la  prestació del servei es realitze a través d’esta entitat especialitzada i arrelada al territori, amb la coordinació de la Direcció General de Joventut, és garantia d’èxit”, va explicar este dimecres Laia Girós, directora general de Joventut de la Generalitat, en la presentació del nou servei. 

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

15 + = 16

Últimes notícies