HomeAgriculturaEls pagesos podran tornar a cremar restes des del 2 de gener...

Els pagesos podran tornar a cremar restes des del 2 de gener arran de la ratificació del Congrés

El passat divendres en l’edició en paper del Setmanari l’Ebre us comentàvem que a partir del 2 de gener del 2023, els pagesos ja poden tornar a cremar les restes vegetals a les seues finques si es tracta de petites explotacions agràries, sense necessitat de fer servir trituradores o de traslladar-les a centres de tractament.

Així ho diu la nova Llei de política agrària comuna que va ratificar el passat divendres el Congrés dels Diputats, després que ja hagués passat per les dos cambres legislatives de les Corts estatals. El nou text modifica la Llei estatal de residus, que va introduir l’obligació de reciclar les restes i que suposava un cost extra per a molts petits agricultors, i que no tenia en compte la difícil accessibilitat d’algunes finques.

La modificació s’ha fet a partir d’una esmena que va presentar el PDeCAT i que va estar a punt de descarrilar en el tràmit al Senat, però finalment s’ha fet cas al que demanaven les organitzacions agràries. Ara, els pagesos podran demanar autorització per a cremar, entre el 15 d’octubre i el 15 de març, amb el mateix procediment que es feia servir habitualment. n

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 17 = 21

Últimes notícies