HomeCultura'Els Ports. Natura i Art' reivindica la connexió amb el medi a...

‘Els Ports. Natura i Art’ reivindica la connexió amb el medi a través de l’art contemporani

Davant la crisi climàtica en la qual estem immersos, necessitem que la societat reconnecti amb entorns com el massís del Port. L’art és un molt bon camí per tornar a posar la natura a l’epicentre del nostre interès“. Amb aquestes paraules, l’artista i comissari Sergi Quiñonero va donar la benvinguda als participants en la novena edició de ‘Els Ports. Natura i Art’, el certamen d’intervencions artístiques contemporànies i efímeres que se celebra cada any en espais del Parc Natural dels Ports. El diumenge, 150 persones —organitzades en tres torns i vingudes de les Terres de l’Ebre, però també d’altres punts de Catalunya— van poder reflexionar sobre la relació que tenim amb la natura i el paisatge, en una passejada circular que va sortir del Mas de la Franqueta d’Horta de Sant Joan i va passar pel Mas de Corretja.

Organitzat per Lo Pati Centre d’Art de les Terres de l’Ebre i l’Associació Cultural EPNiA, el projecte va proposar un recorregut durant el qual els visitants van descobrir cinc instal·lacions d’art efímer amb un diàleg reflexiu entre l’art i la natura. Les obres estaven pensades per buscar la complicitat del públic, promoure la interacció i donar a conèixer l’entorn a través de la singular mirada de cadascun dels autors.

Les intervencions d’aquesta edició van anar a càrrec d’artistes com Sarah Misselbrook que va presentar Pause, Kneel, Reflect una instal·lació, on la muntanya encarna una catedral i la roca serveix d’altar. Misselbrook va buscar moments d’introspecció en una al·lusió a l’oposició entre llum i foscor, o vida i mort. Per la seva banda, l’artista pluridisciplinari Enric Llevat va reflexionar sobre la connexió amb la natura a través de peces d’argila; Montsita Rierola i Jordi Lafon van proposar una petita acció performativa sobre la pigmentació de la calç; Anaïs Faiges va utilitzar el llibre com a element simbòlic que es pot fondre amb el paisatge; i Arnau Casanoves va indagar sobre el flux cronològic que uniex el passat amb el futur amb una instal·lació sonora subaquàtica.

Sarah Misselbrook va presentar Pause, Kneel, Reflect / Foto: Sebastià Masramon

Els Ports. Natura i Art és un projecte que treballa per promoure el respecte i la conservació del medi natural en un moment històric crucial, tant pel que fa al qüestionament del model de creixement econòmic, com per la greu crisi ambiental derivada de l’escalfament global i el canvi climàtic. Paral·lelament a la ruta del diumenge, també s’han organitzat activitats educatives a algunes escoles del territori: ahir dilluns 30 de setembre a l’Escola Montsagre d’Horta de Sant Joan i avui dimarts 1 d’octubre a l’Escola Doctor Ferran a Corbera d’Ebre.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

12 + = 17

Últimes notícies