HomeSocietatEls pressupostos participatius de Tortosa escullen quatre propostes relacionades amb el patrimoni...

Els pressupostos participatius de Tortosa escullen quatre propostes relacionades amb el patrimoni i l’activitat social

Els pressupostos participatius de Tortosa destinaran els 250.000 euros a quatre actuacions, repartides entre el nucli urb脿 i els pobles dels Reguers i de Vinallop. La ciutadania ha triat com a guanyadora, amb un ampli suport, la rehabilitaci贸 d’un nou tram del conjunt emmurallat de Tortosa. Ha sigut una opci贸 votada per 347 persones: el 8% del total de vots efectuats. D’esta manera, l’actuaci贸 es reserva la totalitat dels recursos disponibles en l’脿mbit del nucli urb脿, amb 210.000 euros d’inversi贸.

Pel que fa al poble dels Reguers, les votacions han definit dos actuacions: la m茅s votada ha sigut l’adquisici贸 d’elements d’entrenament per al gimn脿s, amb 70 vots i un pressupost de 16.000 euros. En segon lloc ha quedat l’adquisici贸 de taules per als actes organitzats al poble, amb 46 vots i amb un cost de 4.000 euros, que completa els 20.000 euros disponibles per al poble.

Finalment, a Vinallop l’opci贸 m茅s votada ha sigut la instal路laci贸 de xarxes protectores al camp de futbol del parc Hilari Arasa, amb 61 vots. Una actuaci贸 valorada en 20.000 euros.

La resta de pobles del municipi (Jes煤s, B铆tem i Campred贸), en tractar-se d’EMD, queden al marge dels pressupostos participatius ja que tenen la capacitat per plantejar els mecanismes propis de decisi贸 de les actuacions.

L’alcaldessa de Tortosa en funcions, Meritxell Roig茅, i el tinent d’alcalde de Participaci贸 Ciutadana en funcions, Fernando Saporta, han agra茂t la participaci贸 de la ciutadania que ha dipositat el seu vot per tal d’expressar la seua opini贸, i que s’han implicat en la presa de decisions a la ciutat.

Enguany, els pressupostos participatius de Tortosa han mantingut pr脿cticament la mateixa participaci贸 (-0,7%), despr茅s que l’any anterior es produ铆s un important increment, del 30,5%. El vot telem脿tic segueix sent l’opci贸 majorit脿ria, amb sis de cada deu persones utilitzant el vot a trav茅s de la web.

Per segon any, l’Ajuntament de Tortosa ha incrementat l’aportaci贸 als pressupostos participatius, destinant 250.000 euros dels pressupostos municipals per tal que la ciutadania puga escollir directament quines inversions volen prioritzar durant el seg眉ent exercici pressupostari.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introdu茂u el vostre comentari.
Introdu茂u aqu铆 el vostre nom

22 + = 28

脷ltimes not铆cies