HomeSocietatEls punts de recàrrega de vehicles elèctrics de Tortosa s’usen sis vegades...

Els punts de recàrrega de vehicles elèctrics de Tortosa s’usen sis vegades més hores que fa dos anys

Fins a principis de setembre d’enguany, els punts de recàrrega de vehicles elèctrics de Tortosa -actualment n’hi ha quatre d’operatius, l’últim des del juny a Remolins- han arribat a les 1.600 recàrregues, segons les dades de l’Ajuntament facilitades a esta publicació.

Una xifra que ja supera amb escreix les registrades durant tot l’any en els tres anteriors: 2020, 2019 i 2018, primer en què hi va haver esta opció des del gener fins al desembre.

Aleshores es van activar els carregadors en 625 ocasions; l’any següent, 829; el 2020, any de l’esclat d’una crisi sanitària que va condicionar molt la mobilitat, la xifra va superar la barrera de les 1.000 recàrregues però només es va elevar fins a les 1.047, mentre que enguany ja s’ha incrementat en un 52,8% el volum de recàrregues, amb la qual cosa en l’últim terç de l’any, si es manté el ritme, se superarien les 2.400 recàrregues i, gairebé multiplicant per quatre el grau d’ús del primer any.

Igual o encara més reveladores de l’increment de l’ús privat de vehicles més respectuosos amb el medi -encara a preus inaccessibles per a la majoria de la població-, resulten les xifres d’usuaris i d’hores de recàrrega.

En total, des de la posada en activitat del primer punt de recàrrega, a l’avinguda de la Generalitat, s’han connectat a la xarxa de recàrrega un total de 469 vehicles, dels quals 149 ho han fet per primera vegada durant els primers vuit mesos del 2021. Al desembre del 2017, quan es va posar en funcionament el primer punt de càrrega, el van fer servir només quatre usuaris. A l’any següent s’hi van afegir 72 usuaris nous; el 2019, 112 i el 2020, 132.

D’altra banda, la mitjana de temps d’utilització se situa enguany en gairebé 10 hores diàries (593 minuts), la qual cosa vol dir sextuplicar la dada de fa dos anys, quan la mitjana era d’una mica més d’una hora i mitja (99 minuts diaris), i més que triplicar la del 2020, amb poc més de tres hores diàries d’ús (183 minuts).

La xarxa actual de carregadors a Tortosa compta amb quatre punts: a l’avinguda Generalitat a l’altura del parc Teodor González; a la confluència del carrer Alcanyís amb la plaça 1 d’Octubre, a Ferreries; al carrer Barcelona, a l’exterior de la seu del Consell Comarcal, i a la plaça de la Immaculada de Remolins.

L’equip de govern actual té la intenció de continuar instal·lant nous punts de recàrrega elèctrica durant els “popers mesos” repartits en diversos punts. L’Ajuntament de Tortosa està adherit a l’Acord per una Ciutat Verda, impulsat per la Unió Europea. En els darrers mesos també s’han incorporat quatre vehicles elèctrics a la flota de la Policia Local i Protecció Civil.

O.M.J
O.M.J
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 38 = 42

Últimes notícies