HomeSense categoriaEls regants garantiran el subministrament d’aigua dolça per rentar els arrossars inundats...

Els regants garantiran el subministrament d’aigua dolça per rentar els arrossars inundats pel temporal

La Junta de Govern de la Comunitat de Regants de l’Esquerra de l’Ebre va reunir-se de manera extraordinària el dimecres dia 22 de gener per avaluar els danys del temporal.

La Junta va acordar reclamar els danys que la tempesta glòria ha causat a les infraestructures de reg. Es calcula que hi ha més de 5.000 metres de sèquies i desguassos afectats pel temporal, a més dels danys que ha sofert l’estació de bombament de Pal. La Comunitat preveu que trigarà encara uns quants dies a poder-la posar en servei.

La Comunitat ha garantit també que es garantirà l’aigua necessària per tal que els arrossars que han patit intrusió salina puguen rentar-se amb aigua dolça. Així,un cop buidats els camps, la Comunitat obrirà les comportes del Canal de l’Equerra de forma extraordinària entre el 15 de febrer i l’1 de març. La Junta de govern ha reclamat també “una intervenció urgent” de les administracions competents per recuperar el Delta i declarar les estacions de bombeig “d’interès general” per la seua important funció “per a l’adaptació al canvi climàtic” del delta de l’Ebre.

 

Leonor Bertomeu
Leonor Bertomeu
periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 65 = 73

Últimes notícies