HomeSense categoriaEls treballadors de DAPSA accepten fer més torns i Saica Pack ampliarà...

Els treballadors de DAPSA accepten fer més torns i Saica Pack ampliarà la planta de l’Aldea

Els treballadors de l’empresa DAPSA (grup Saica Pack) a l’Aldea han acceptat l’aplicació d’un quart i un quint torn de treball per a poder incrementar la capacitat de producció de la planta. En total es van celebrar tres assemblees entre dimecres a la nit, i dijous matí i tarda. Després de les votacions, 135 treballadors han votat sí a acceptar les noves condicions de l’empresa (75%) i 44 s’han continuat oposant (25%). La decisió que ja s’ha comunicat a l’empresa que ara la traslladarà a la seu del grup a l’Aragó.

La decisió dels treballadors permetrà que l’empresa puga ampliar la planta de l’Aldea, una inversió que va estar en l’aire la setmana passada.

UNA SETMANA D’INCERTESA

Dijous 13 de desembre es van encendre totes les alarmes al territori, quan la direcció de l’empresa Dapsa va decidir aparcar la implementació del quart i quint torn de treball a canvi que els treballadors, que portaven un dia i mig de vaga, tornessen al seu lloc de faena. La decisió, segons fons coneixedores de la situació, podia posar en risc els plans de creixement de Saica Pack a l’Aldea i Amposta que passen per incrementar un 20% la seua capacitat productiva, amb la creació d’entre 80 i 120 llocs de treball, i una ampliació de les instal·lacions. En total es preveu una inversió aproximada de 12 milions d’euros.

“Des de la Generalitat hem treballat perquè esta inversió siga possible”, explica Matilde Vilarroya, directora general d’Indústria de la Generalitat, que esta setmana havia mostrat el seu neguit pel fet que els plans de creixement de la planta de DAPSA poguessen estar en perill davant la renúncia al quart i quint torn.

De fet, per al Govern de la Generalitat es tracta d’una inversió prioritària, i el passat 4 de desembre el Consell Executiu va aprovar considerar “d’interés general” el projecte de DAPSA a l’Aldea.

Davant la importància estratègica d’esta inversió per al territori, esta setmana Vilarroya s’ha mantingut en contacte amb els alcaldes de l’Aldea i Amposta, i també amb l’empresa. “Hi ha molta sensibilitat per part de tots els agents i tothom té claríssim que el territori no pot perdre inversions d’este tipus”, és per això que Vilarroya mantenia la confiança que les negociacions arribarien a bon port.

Per la seua banda, els alcaldes de l’Aldea i d’Amposta han estat també esta setmana molt pendents de les notícies que arribaven de DAPSA. L’alcalde de l’Aldea, Dani Andreu, ha manifestat el seu “respecte” per les negociacions entre empresa i treballadors i ha reconegut que des de l’Aldea esperen que “es faça realitat esta gran inversió”, que ha recordat que implicarà, en cas que tiren endavant els plans de l’empresa, una ampliació dels llocs de treball i la consolidació de l’activitat industrial de Saica Pack a l’Aldea, amb una nova nau industrial de 14.000 m2.

Per la seua banda l’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs, també ha estat pendent de les notícies que arribaven de la planta, ja que el gruix més gran de treballadors són ampostins. Tomàs esperava que empresa i treballadors poguessen arribar a un “punt d’acord”, ja que els plans de creixement de Saica Packpodrien incloure també una inversió de 4 milions d’euros a Amposta on l’empresa vol ampliar el centre logístic que ara té en un dels polígons industrials de la ciutat. “Com a alcalde vull el millor per al territori i perdre una inversió de 12 milions d’euros, seria complicat d’assumir”.

Leonor Bertomeu
Leonor Bertomeu
periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 12 = 18

Últimes notícies