HomePolíticaEls veïns de Móra la Nova podran disposar d’un test d’antígens gratuït...

Els veïns de Móra la Nova podran disposar d’un test d’antígens gratuït si s’aproven les esmenes presentades al pressupost municipal de 2022

El grup municipal de Junts x Móra la Nova ha presentat esmenes al projecte de pressupost per al 2020.

En total són 6 esmenes que pretenen millorar el projecte presentat per l’equip d’ERC. Un pressupost del qual, el grup municipal de Junts, va tindre coneixement a última hora del passat dia 24, tot just abans de les festes de Nadal.

Tot i el poc temps que ha disposat per estudiar-lo, Junts per Móra la Nova ha presentat un conjunt d’esmenes que fan incidència en temes de dinamització econòmica, en la millora del teixit social i associatiu, i també en facilitar elements per controlar l’expansió de la pandèmia de la Covid, i que en total suposen un increment de 56.200€.

Les esmenes són:

  1. La realització d’un Pla de dinamització del comerç local.
  2. Increment de les subvencions dedicades a Atencions Benèfiques i Socials.
  3. Increment de les subvencions dedicades a les Associacions de la Vila.
  4. Fabricació d’una “Muleta” pel foment de l’esport de rem fluvial.
  5. Facilitar un test d’antígens gratuït a tots els veïns vacunats de la Vila.
  6. La rehabilitació de l’antic edifici de l’Economat de Renfe, dintre del projecte de museïtzació d’espais ferroviaris del Tren Turístic.

D’aquestes noves incorporacions, les 5 primeres es proposa finançar-les a càrrec dels majors ingressos provinents del conveni d’utilització del camí d’accés a l’abocador de Tivissa que passarien de 380.000€ a 397.500€, i dels fons d’Enresa que es reben per la Central Nuclear que passarien de 170.000€ a 174.700€ , i que com en anys anteriors estan infradotats en els pressupostos municipals, cosa que origina uns majors ingressos a l´hora de la liquidació anual i que és millor aplicar-los ara que a final d’exercici.

La partida de museïtzació de l’economat de Renfe es proposa que vagi a càrrec d’incrementar el préstec previst de 250.000€ per al projecte del nou Institut Escola, en uns altres 30.000€.

Queda patent que són esmenes perfectament assumibles, tant pel que fa a la seua naturalesa com pel que fa al seu import econòmic en un pressupost de més de 3,8 milions d’euros.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

4 + 3 =

Últimes notícies

-->