HomeSalutEls vuit alcaldables de Tortosa es comprometen a pressionar per a accelerar...

Els vuit alcaldables de Tortosa es comprometen a pressionar per a accelerar el nou hospital

Les vuit candidatures a les pròximes eleccions municipals a Tortosa s’han compromès a signar un document per a accelerar la construcció del nou hospital de les Terres de l’Ebre a la ciutat. Es tracta d’un document impulsat per la Plataforma pel Nou Hospital, que esta setmana va reunir-se amb els vuit caps de llista de Tortosa per tal de conèixer el seu posicionament i explicar-los els tràmits i reunions que han dut a terme en els darrers mesos.

En la redacció final del document, que ha estat modificat a petició de Junts per Tortosa i Esquerra Republicana, els candidats es comprometen a impulsar de manera prioritària la construcció del nou hospital de les Terres de l’Ebre, amb independència de les obres de rehabilitació i millora que es duguen a terme a l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta, així com a accelerar la tramitació de l’expedient referent a la construcció del nou equipament sanitari i dels estudis previs per a la redacció del projecte bàsic i d’execució del nou hospital; i també a acomplir amb les mesures competencials que pertoquen a l’Ajuntament pel que fa al calendari establert per la Generalitat, que marca l’inici d’obres abans que acabe el 2024.

Amb tot, des de la Plataforma, assegura Sisco Lahosa, “valorem positivament que totes les forces polítiques signen este document, però ja sabem que unes tenen més responsabilitats que d’altres a l’hora de tirar endavant este projecte, que no és un projecte de partit, sinó territorial”.

En este sentit, des de la Plataforma també assenyalen que tenen la percepció que el Departament de Salut aposta per l’ampliació del Verge de la Cinta, tot i que es va comprometre amb els dos projectes de forma paral·lela. I és que els membres de la Plataforma pel Nou Hospital temen que la reforma del Verge de la Cinta, que suposarà una inversió de 42 M€, hipotecarà la futura construcció del nou hospital. “No ens creiem que la Generalitat invertisca 42 M€ en unes reformes, i estiga disposada, paral·lelament, a invertir els més de 150 M€ que calen per a construir el nou hospital”, diu Lahosa, que afegix que “per això la postura ambigua de voler-ho tot, com és el cas d’ERC i Junts per Tortosa, que prioritzen l’ampliació del Verge de la Cinta no l’acabem d’entendre. Són ingenus si creuen que després d’això es farà un nou hospital”.

A més, la Plataforma denuncia el retard en el calendari del nou hospital, i també ha detallat que el Departament de Salut, cinc mesos després, encara no ha respost la proposta de l’Ajuntament de Tortosa d’ubicar el nou centre sanitari als terrenys de Ferreries, a tocar de Roquetes.

D’altra banda, també han recordat que les obres d’ampliació al Verge de la Cinta haurien d’haver començat el mes de març passat amb l’aixecament de l’aparcament portàtil. “Estem a maig, i encara no han començat”, sentencia el portaveu de la Plataforma, que afegix que han alertat Patrimoni que estes obres podrien perjudicar greument les muralles de la vora del centre.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 1 = 3

Últimes notícies