HomeEconomiaEmpresa i Treball obre una línia d'ajuts de 20 MEUR per fomentar...

Empresa i Treball obre una línia d’ajuts de 20 MEUR per fomentar l’activitat industrial a Catalunya

El Departament d’Empresa i Treball ha obert este dimarts la convocatòria d’una línia d’ajudes dotada amb 20 milions d’euros destinada a fomentar l’activitat industrial a Catalunya. Les sol·licituds es poden presentar fins al 23 de maig i l’import màxim de la subvenció serà de 2,3 milions d’euros, segons ha informat la Generalitat este dimarts en un comunicat. Els criteris que es tindran en compte per adjudicar els ajuts seran el volum de cada inversió, el nombre de llocs de treball que es poden generar o l’impacte en proveïdors locals, entre d’altres. Pel conseller del departament, Roger Torrent, la indústria “té un efecte arrossegador” sobre el conjunt de l’economia i ha de jugar “un paper decisiu” en generar ocupació de qualitat.

El període d’elegibilitat de les inversions va des del gener del 2022 fins a juny del 2024 i la convocatòria contempla diferents tipus de subvencions. Per una banda, atorgarà ajuts a projectes de reindustrialització que contribuïsquen a la posada en marxa de centres productius on s’ha produït un tancament o una deslocalització que afecte un mínim de cent llocs de treball directes i indirectes.

També es repartiran ajudes a centres productius que hagen incorporat treballadors d’empreses afectades per situacions de tancament, així com a companyies que vulguen iniciar nous projectes industrials al país.

Per altra banda, es donaran subvencions a projectes d’adquisició d’empreses industrials o de serveis la producció en situació de dificultat i a grans projectes amb inversions “tractores” i que suposen un increment net de llocs de treball.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

63 + = 68

Últimes notícies