HomePolíticaEn Comú Podem presenta la Llei de Barris Verds, una inversió...

En Comú Podem presenta la Llei de Barris Verds, una inversió de 1500M€ durant cinc anys

TERRES DE ‘EBRE // El cap de llista d’En Comú Podem pel Camp de Tarragona, les Terres de l’Ebre i  el Baix Penedès, Jordi Jordan, ha presentat avui la Llei de Barris Verds al Barri de  Remolins de Tortosa, primera iniciativa que es comprometen a portar al Parlament i a la que es podrien acollir molts barris de les Terres de l’Ebre i del Camp de  Tarragona. 

Segons ha explicat Jordi Jordan la llei preveu la creació d’un Fons de  Recuperació social, urbana, i ambiental de barris i viles amb una dotació de  1500M€ per una durada de 5 anys (300M€ cada any) amb aportacions  fonamentalment de la Generalitat, l’Estat i els fons de recuperació europeus, fons  que han d’arribar arran la crisi provocada per la pandèmia i a la s’hi poden acollir  projectes que contemplin la transició energètica i ecològica, on es podria encabir aquesta Llei de Barris Verds. El cofinançament dels ajuntaments serà del 25%  com a màxim i del 10% com a mínim.  

Jordan ha dit que “la llei de barris verds es podrà finançar amb fons europeus i  serà un dels motors de la reactivació econòmica i de la creació d’ocupació, i ha de  permetre fixar les persones residents als barris, atreure més població jove i una  major barreja social”. “Els barris populars han de participar de la transició  ecològica, no es poden quedar al marge i per tant, sense oportunitats” afegeix. 

Aquesta Llei de Barris Verds té com a objectius concrets reduir les desigualtats econòmiques i socials entre els diferents barris, promoure la rehabilitació  d’habitatges, apostar pel comerç local i tots els serveis que el complementen amb  polítiques que han d’ajudar a reflotar el comerç de proximitat i millorar la qualitat  de l’espai urbà, per a en definitiva donar oportunitats a tots aquests barris que tant  ho necessiten.

Jordan ha presentat com a exemples de projectes concrets que es poden finançar  amb aquests fons la rehabilitació urbana i energètica d’edificis i habitatge basada  en l’aïllament tèrmic, la renovació i l’electrificació de les llars, com sistemes de  calefacció i aigua calenta, projectes d’autoconsum i comunitats energètiques.  Dins d’aquests projectes també es contempla la millora mediambiental de l’entorn incrementant les zones verdes, millorant els sistemes de transport públic, la  creació de zones lliures de trànsit i de carrils bici.  Aquests projectes d’habitatge i d’entorn es complementen amb d’altres de caire  social, com plans d’ocupació, plans educatius d’entorn i millora dels serveis  sanitaris. Polítiques contra l’aïllament i la solitud de la gent gran, entre d’altres. 

 

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 12 = 18

Últimes notícies