HomeSocietatEn marxa el calendari solidari Bombers amb causa 2020

En marxa el calendari solidari Bombers amb causa 2020

Als voltants de la serra del Cadí (Arsèguel), es va realitzar la darrera sessió de fotos de la novena edició del calendari solidari Bombers amb causa 2020.

Al llarg dels mesos de juny i juliol s’han realitzat les fotografies a diferents indrets de Catalunya amb la col·laboració d’infants, que són els protagonistes i la raó de ser del calendari solidari, i dels Bombers de la Generalitat, Bombers d’Andorra, Bombers de Barcelona i, per primera vegada, també de Pompièrs d’Aran. El protagonista de la darrera sessió fotogràfica va ser en Sergio, un nen de 9 anys tractat a l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona. Va estar acompanyat d’un grup de Bombers del Grup d’Actuacions Especials (GRAE) del parc de la Seu d’Urgell i també del Grup Caní de Recerca (GCR). Però com ell, molts altres infants i joves de l’hospital, el Parc Sanitari Sant Joan de Déu i Sant Joan de Déu Terres de Lleida, han participat del projecte solidari, representant d’una manera divertida diferents escenes amb els bombers.

El fotògraf que va fer ahir la darrera sessió va ser l’Alfons Rodríguez, fotoperiodista, reconegut amb diferents premis com el prestigiós Premi Godó de Fotoperiodisme.

D’altra banda, Xavier Bertral, cap de fotografia del diari Ara, va encetar la primera de les sessions fotogràfiques a Barcelona. I, el van seguir els fotoperiodistes Pere Tordera a Olot, Adriadna Creu a Bellaterra, Leo Delshams a Lleida, Anna Mas a Santa Maria de Palautordera, Glòria Sànchez de Llers, Santi Iglesias a Tremp, Beth Magre a Vilanova i la Geltrú, Sara Cabarrocas a Barcelona, Maricel Blanch a Andorra, Gorka Martínez a Vielha i Dolors Clotet a Gironella.

I, és que, des de l’inici, el calendari solidari ha comptat amb la participació altruista de fotògrafs de reconegut prestigi professional que s’han sumat a la causa i han dotat al calendari d’una alta qualitat fotogràfica.

Així mateix agrair l’ajuda i col·laboració de tots els participants i també a les instal·lacions  de l’LFP Perthus on s’ha realitzat una de les sessions fotogràfiques.

El projecte Bombers amb causa, consolidat

Els Bombers de la Generalitat i l’Obra Social Sant Joan de Déu col·laboren en aquest projecte solidari des de l’any 2011, arran de la iniciativa de tres bombers voluntaris de la Generalitat, amb l’objectiu d’aconseguir fons per a la recerca en malalties infantils. Des de l’edició del 2018 del calendari, es destina també fons a projectes socials d’acompanyament a infants en risc d’exclusió social, beneficiant-se centres com el Parc Sanitari Sant Joan de Déu i Sant Joan de Déu Terres de Lleida. Una vessant solidària que es seguirà mantenint en l’edició del 2020. Igualment, com ha estat habitual els darrers anys, també hi participen els Bombers de Barcelona, els d’Andorra i, per primera vegada, també els Pompièrs d’Aran.

El passat 6 de juny, a l’edifici de la Generalitat de Catalunya de Girona, es va fer l’acte de lliurament dels fons recaptats, que enguany han estat 81.494 euros. Aquesta recaptació és fruit de les aportacions de la venda del calendari solidari 2019 (74.012 €), de la cursa Vertical Montserrat (1.347,71 €) i de la cursa de Sant Jordi de Cercs (5.484 €). La xifra més alta des que es va iniciar el projecte.  Els fons s’han destinat a finançar programes de recerca en malalties infantils i d’atenció a la infància en situació de risc.

En total es van lliurar cinc xecs: el primer de 48.000 € a la beca de recerca de l’hospital Sant Joan de Déu d’Esplugues de l’investigador Dr. Ángel Montero Carcaboso; 13.000 € a la fundació Bayt al-Thagafa i 3 xecs més amb 22.000 € en total per tres projecte per Sant Joan de Déu Terres de Lleida.

En aquestes vuit edicions anteriors, s’han pogut recaptar més de 430.000 €.

Redaccio N.B.
Redaccio N.B.
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

62 + = 65

Últimes notícies