HomeSocietatEn marxa els preparatius a Alcanar per enllestir les platges de cara...

En marxa els preparatius a Alcanar per enllestir les platges de cara a l’inici de temporada d’estiu

Ja fa unes setmanes que s’ha posat en marxa el dispositiu per posar a punt les platges del terme municipal d’Alcanar de cara a la temporada d’estiu que començarà el 15 de juny.

Com cada any per aquestes dates, les tasques habituals han consistit en la neteja i aplanament de les platges. Enguany, però, aquesta tasca resulta més costosa, a causa dels danys provocats pel temporal del passat 1 de setembre que van provocar diversos esvorancs a les platges, com la del Marjal. Una altra de les platges més perjudicades pels aiguats va ser la Martinenca, on la força de l’aigua va trencar passarel·les i torres de vigilància, que just s’havien comprat noves i estrenat l’any passat.

Per fer totes aquestes tasques l’Ajuntament d’Alcanar ha comptat amb l’ajuda d’una empresa externa especialista en moviment de terres per poder aplanar i repartir la terra al llarg de tota la costa. També es reposarà el mobiliari urbà de les platges (passarel·les, papereres, cadires dels vigilants, etc.) que va desaparèixer amb els aiguats del setembre. A més, s’instal·laran estructures per crear ombra per a persones de mobilitat reduïda o usuaris de més edat.

“Els treballs de moviment de pedres i còdols han comportat un esforç econòmic molt gran que de moment ha d’assumir l’Ajuntament. Si normalment el lloguer de maquinària per aquest arranjament de les platges suposa una inversió de 6.000 euros, enguany aquesta xifra s’elevarà fins a 16.000 euros”, explica la regidora d’Ordenació del Patrimoni, Ivette Fibla. És per això que des del consistori s’ha demanat suport al Departament de Costes de l’Estat espanyol per a fer front a aquesta despesa.

El servei de Costes ja va actuar la primavera per a reforçar espais malmesos pels temporals a Sòl de Riu, com cada any. En aquest sentit, el regidor de Medi Ambient, Jordi Bort, considera que: “caldria fer una actuació més estructural, com construir un espigó o un dic. Cada any s’aboquen tones de pedres i hores de màquina però de forma provisional.” També demana que actuen a Alcanar Platja, on no s’han portat a terme millores: “És menys accessible, però també hi ha usuaris i usuàries, per tant, necessitem que hi actuen ja”.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

3 + 1 =

Últimes notícies