HomeSocietatEn marxa fins l'11 de maig, la votació dels pressupostos participatius de...

En marxa fins l’11 de maig, la votació dels pressupostos participatius de Tortosa amb 55 propostes vàlides

Els pressupostos participatius de Tortosa ja han iniciat l’última fase del procés amb l’obertura de la fase de votació. Les persones majors de 16 anys i empadronades al municipi poden decidir fins a un màxim de tres opcions de la llista definitiva, en la qual s’inclouen 55 propostes. Corresponen a nou temàtiques, com ara accessibilitat, carrers i pavimentacions, cultura i patrimoni, enllumenat, esports, mascotes, mobilitat, parcs i espais de salut i voreres.

La votació ja es pot fer de manera telemàtica, en un termini que s’allargarà fins l’11 de maig. Per poder-ho fer cal accedir al portal web participa.tortosa.cat i identificar-se amb un document d’identitat.

A més a més, també hi haurà la possibilitat de votar presencialment mitjançant dos vies: la primera, en el marc de la fira Expoebre, a l’estand que s’instal·larà dins del pavelló de Remolins del 28 d’abril a l’1 de maig. L’altra opció arrancarà el 2 de maig, amb la possibilitat de votar presencialment al Servei d’Atenció Ciutadana (SAC) a la planta baixa de l’ajuntament, o bé a les oficines municipals.

Les propostes fan referència al nucli urbà de Tortosa i als pobles dels Reguers i Vinallop. La resta de pobles de Tortosa, en tractar-se d’EMD, tenen la capacitat per plantejar els mecanismes propis de decisió de les actuacions. En total, els pressupostos participatius destinen 250.000 euros a inversions: d’estos, 210.000 corresponen al nucli de Tortosa, i 20.000 euros tant per als Reguers com per a Vinallop.

Les 55 propostes que formen part de la butlleta de votació són les que han quedat validades després que els serveis tècnics municipals avaluessen les 196 opcions presentades per la mateixa ciutadania i descartessen les que feien referència a qüestions sobre les quals l’Ajuntament de Tortosa no té competència, les que no representen inversions, les que comprometen despesa futura o bé les que ja estan planificades al pressupost municipals, entre altres motius. Les propostes escollides s’inclouran en el pressupost municipal per a la seua execució durant el 2024.

L’any passat es va produir un augment significatiu en el nombre de vots respecte a l’any anterior, d’un 30,5% més de participació. D’estos, la major part (61%) es va efectuar de manera telemàtica, mentre que la resta (39%) van ser vots presencials, molts dels quals durant la fira Expoebre.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

7 + 3 =

Últimes notícies