HomeCulturaLa Festa del Mercat d'Amposta arriba la quinzena edició amb més implicació...

La Festa del Mercat d’Amposta arriba la quinzena edició amb més implicació d’entitats i associacions

Onze espectacles, set activitats gastronòmiques, vint-i-quatre concerts i activitats musicals, tres premis i concursos, tres xerrades de divulgació històrica en més de 170 franges horàries; tot plegat en tres dies, del 19 al 21 de maig, on també hi haurà més d’una seixantena de parades i tavernes escampades pel nucli antic de la ciutat, demostracions d’artesania i personatges de l’Amposta centenària per rememorar l’Amposta de principis de segle XX. Aquestes són les principals edicions de la Festa del Mercat a la Plaça 2023, que enguany arriba a la 15a edició i ho fa “amb més activitats que mai i més participació que mai de les entitats del municipi“, en paraules de l’alcalde, Adam Tomàs, que detalla que “també s’amplien tant el número com la freqüència d’espectacles itinerants pels carres del Nucli Antic“.

El programa inclou una vintena de noves accions artístiques, entre espectacles, activitats i tallers. Entre elles, destaca la tornada de l’Enigma 111, divendres 19 de maig, enguany a càrrec del grup les Serenes del Mercat, que prenen el relleu de les Marfantes en l’organització d’aquesta activitat, “que és un dels plats forts per a la programació dels joves el primer dia de la festa“, tal i com destacava Tomàs. També s’ha programat per la I Mostra de Cant Improvisat a les Terres de l’Ebre amb diversos cantadors d’arreu de parla catalana, organitzada per Imma Sopa. “I amb la voluntat que la festa sigui per a tothom, enguany, per primer cop, també hem posat un Espai de joc en família per a infants de 0 a 6 anys“, assenyalava el director de la Festa, Jordi Príncep.

La gastronomia tornarà a tenir presència destacada dins la Festa amb dos actes rellevants. Per una banda, el Sopar a les Fosques, dijous 18 al vespre, on més d’una quinzena de restaurant oferiran menús i sortejaran premis entre els clients que vagin vestits d’època. Per l’altra, el Tasta el Mercat de Nit que enguany incorpora dues novetats: per una banda un espai exterior amb taules i cadires i per l’altra, la col·laboració del xef estrella Michelin, Jeroni Castells, de les Moles d’Ulldecona, a l’hora de preparar els tastos. Finalment, també hi haurà les Jornades Gastronòmiques amb una desena de restaurants participants i deu tavernes.

Un altra activitat a destacar és Lo passeig de la Festa, que enguany també posarà punt i final a la Festa. S’iniciarà per l’av. de la Ràpita des la rotonda de l’Olivera d’on sortirà la comitiva fins a la plaça de l’Ajuntament. En finalitzar, ja de nit, es projectarà un videomapping commemoratiu dels 15 anys de la Festa.

Altres aspectes destacables de la Festa són els 10.000 metres quadrats que s’habilitaran per les autocaravanes i que, un any més, s’ubicaran punts de recollida de gots per fer una festa més sostenible.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

7 + 1 =

Últimes notícies