HomeEconomiaEndesa fa un desembassament controlat i extraordinari al pantà de Flix este...

Endesa fa un desembassament controlat i extraordinari al pantà de Flix este dimarts

Endesa, a través de la divisió de renovables Enel Green Power Espanya, farà este dimarts un desembassament complementari i extraordinari al pantà de Flix.

L’objectiu és “renovar l’aigua” del meandre del riu Ebre, al seu pas per la població de la Ribera d’Ebre, una actuació que té la finalitat de “preservar l’ecosistema” que de manera natural hi ha al riu. L’avinguda d’aigua s’endú macròfits (algues) o plantes aquàtiques que s’acumulen en el tram final de l’Ebre i permet el manteniment mediambiental del meandre.

Entre les 9 del matí i les 12 del migdia, es desembassaran 130 metres cúbics per segon, des de les comportes de la central hidroelèctrica, en lloc de les turbines, com és habitual. La central estarà parada fins a la una del migdia.

Este desembassament puntual és complementari a les dues crescudes extraordinàries que fan cada any i que serveixen per a controlar la proliferació d’estes plantes aquàtiques que ocupen estacionalment el tram de l’Ebre fins a la desembocadura. Són avingudes que es fan amb la posada en marxa de les centrals de Mequinensa i de Riba-roja i es programen a la primavera i la tardor.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

5 + 3 =

Últimes notícies